İngiltere'de karantina vakaları üçte bir azalttı

İngiltere'de karantina vakaları üçte bir azalttı

İngiltere'de kasım ayı başında yürürlüğe giren kitlesel karantina uygulamasının ardından, Covid-19 vakalarının üçte bir oranında azaldığı kaydedildi. Imperial College London tarafından yürütülen araştırmada, her 100 kişiden birinin korona virüsü taşıyıcıs

A+A-

İngiltere'de yapılan kapsamlı bir araştırmada, korona virüsüne karşı 5 Kasım'da ülke çapında yürürlüğe giren önlemlerin vakaları üçte bir oranında azalttığı tespit edildi. Ancak salgından en fazla etkilenen bazı bölgelerde büyük ilerleme kaydedilmesine rağmen vakaların sayısının hâlâ yüksek olduğu kaydedildi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, "Bu veriler, henüz ayağımızı pedaldan çekemeyeceğimizi gösteriyor" dedi.

'GÜNLÜK VAKA ORTALAMA 100 BİNDEN 72 BİNE DÜŞTÜ'

Son bulgular, Imperial College London'ın 13-24 Kasım tarihleri arasında 100 binden fazla kişiye yaptığı testlerin sonuçlarına dayandırıldı.  Araştırmayı yapan uzmanlara göre, bir kişinin virüsü bulaştırabileceği kişi sayısını gösteren R0 katsayısı 0,88'e düştü. Yeni karantina önlemlerinin devreye girmesinden önce her 10 bin kişiden 132'si korona virüsü taşıyıcısıydı, şimdi bu sayı 96'ya düşmüş durumda. Ülkede ekim sonu itibarıyla günde ortalama 100 bin vaka görülüyordu. Yeni enfeksiyonların sayısının şimdi 72 bin'e düştüğü belirtildi.

'TEDBİRLER YÜRÜRLÜĞE GİRMEDEN ÖNCE ARTIŞ YAŞANDI'

Ülkede vaka sayısının en fazla olduğu İngiltere'nin kuzeybatı ve kuzeydoğusunda enfeksiyonların yarı yarıya azaldığı aktarıldı. Araştırmaya göre 5 Kasım'dan sonraki bir hafta içinde vaka sayılarında artış yaşandı. Bu artış, yeni önlemlerin devreye girmesinden önceki sosyalleşmeyle ilişkilendirildi.

'HER 100 KİŞİDEN BİRİ KORONAYA YAKALANDI'

Vaka sayısında kaydedilen düşüşe rağmen salgının yavaşlama hızının, son dönemde kaydedilen tırmanma hızından daha yavaş olduğuna işaret ediyor. Verileri vaka sayısının her 37 günde bir yarıya düşebileceğini ortaya koyuyor. Uzmanlara göre son verilere rağmen ülkede vaka sayısı hâlâ çok yüksek. Ülkede her yüz kişiden biri korona virüsüne yakalanmış durumda. Vakaların yeniden artmaya başladığı eylülde bu oran yarı yarıyaydı. (BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.