İngiltere'den Fransa ile dayanışma mesajı

İngiltere'den Fransa ile dayanışma mesajı

İngiltere, bir öğretmenin sokak ortasında başı kesilerek öldürülmesi sonrası patlak veren ifade özgürlüğü ve İslam tartışmasında Fransa'ya destek verdi. İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Fransa ile dayanışma içinde olduklarını söyleyerek, NATO mütt

A+A-

Öğretmen Samuel Paty'nim öğrencilerine ifade özgürlüğünü anlatırken Hz. Muhammed karikatürlerini göstermesi sonrasında sokak ortasında başı kesilerek öldürülmesinin ardından başlayan tartışmada İngiltere'den Fransa'ya destek geldi. İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, ifade özgürlüğünün yanında olduklarını söyleyip NATO müttefiklerine de çağrıda bulundu.

Raab, "İngiltere, Samuel Paty'nin korkunç bir şekilde öldürülmesinin ardından Fransa ve Fransız halkı ile dayanışma içinde. Terörizm hiçbir zaman meşrulaştırılamaz. NATO müttefikleri ve daha geniş anlamda uluslararası toplum, temel değerler olan hoşgörü ve ifade özgürlüğü konusunda omuz omuza durmalı ve teröristlere, bizi bölme hediyesini hiçbir zaman vermemeliyiz" diye konuştu.

REUTERS: TÜRKİYE'YE ÜSTÜ KAPALI TEPKİ

İngiliz haber ajansı Reuters, Raab'ın bu açıklamalarının 'Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısı yapan Türkiye'ye yönelik üstü kapalı bir mesaj olduğu' yorumunda bulundu.

47 yaşındaki öğretmen Samuel Paty'nin başı kesilerek öldürülmesi sonrasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 'İslamcı ayrılıkçılıkla savaşacakları'nı söyleyince bazı Müslüman ülkelerin tepkisini çekmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Macron'a yönelik sözleri ve Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısı Paris-Ankara hattında yeni bir gerilim yaratmıştı.

Macron, Bangladeş, Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerde de protesto ediliyor. Bir dizi Körfez ülkesinde ise Fransız mallarına karşı boykot başlamış durumda. (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.