İsrail, BAE ve Bahreyn'le anlaşma sonrası Gazze'yi vurdu

İsrail, BAE ve Bahreyn'le anlaşma sonrası Gazze'yi vurdu

İsrail'in Washington'da iki Körfez ülkesiyle normalleşme anlaşması imzalaması ile eş zamanlı olarak Gazze'de gerilim yükseldi. Filistinli gruplar ile İsrail ordusu arasında dün gece çatışma çıktı, İsrail bölgeye hava saldırısı düzenledi.

A+A-

İsrail'in iki Körfez ülkesiyle Donald Trump yönetiminin arabulucuğunda imzaladığı normalleşme anlaşmalarıyle eş zamanlı olarak Gazze'de Filistinlilerle İsrail ordusu arasındaki çatışmalar yeniden alevlendi. İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri ve (BAE) Bahreyn'le dün Washington'da anlaşmalara imza attığı sırada, Gazze'de karşılıklı ateş vardı.

İsrail ordusu bir silah ve patlayıcı deposunun yanı sıra Hamas'ın eğitim ve roket geliştirme amaçlı kurduğu bir yerleşkenin vurulduğunu, Gazze'den atılan roketlerden sekizinin de Demir Kubbe isimli hava savunma sistemince imha edildiğini duyurdu. Gazze'yi yöneten Hamas ise “İsrail, halkımıza veya direniş noktalarına karşı her türlü saldırının bedelini ödeyecek ve doğrudan cevabını alacak” açıklaması yaptı. İslami Cihad da, ‘direnişin hava saldırılarına misilleme olarak roket fırlattığını' belirtti.

Filistinliler İsrail'le iki Körfez ülkesi arasındaki anlaşmayı davalarına ihanet ve Arap ülkelerinin sözünden dönmesi olarak görürken, Gazze'deki gerilimin tırmandığı sırada Washington'da bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'dan “Barışı tersine çevirmek istiyorlar” iddiası geldi. “Filistinli teröristlerin bu tarihi törenle eş zamanlı olarak İsrail'i vurmasına şaşırmadım” dedi. (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.