Japonya'da acil durum ilan edildi

Japonya'da acil durum ilan edildi

Korona virüsü salgınının yayılma oranını düşürse de başkent Tokyo'da yeni vakaların önüne geçemeyen Japonya Başbakanı Shinzo Abe'den acil durum açıklaması geldi. Abe, Tokyo dahil altı idari bölgede acil durum ilan edileceğini açıkladı. Bu bölgelerdeki yer

A+A-

Korona virüsü salgınını kontrol etmekte başarılı sayılan ülkelerden biri olmasına rağmen, Japonya'da acil durum ilan edildi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe, başkent Tokyo ve altı farklı idari bölgede acil durum ilan edileceğini duyurdu.

Japonya'da şu ana dek 3 bin 654 pozitif vaka tespit edilirken, 85 ölüm gerçekleşti. Bu sayılar diğer birçok ülkeye kıyasla düşük olsa da, vakaların 1000'inin görüldüğü başkent Tokyo'daki yayılma yetkilileri harekete geçirdi.

Önlem alma konusunda geç kaldığı ve yavaş hareket ettiği gerekçesiyle baskı altında bulunan Abe de, bu sabah yaptığı açıklamada acil durumun bir ay süreceğini ve yerel yetkililere ‘evde kalma' önlemi uygulayabilme yetkisi verileceğini belirtti. Ancak başka ülkelerde uygulanan sokağa çıkma yasağı gibi sıkı önlemlerin en azından şimdilik uygulanmayacağını söyledi.

Tokyo Valisi Yuriko Koike, geçen hafta hükümete ‘acil durum ilan etmesi için' çağrıda bulunmuş ve başkentin ‘büyük bir krizin eşiğinde olduğunu' söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.