Kaymakam Doğramacı: 'Dışarı çıkanlar için bir takım yaptırımlar kararı almaya başladık'

Kaymakam Doğramacı: 'Dışarı çıkanlar için bir takım yaptırımlar kararı almaya başladık'

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, yaptığı açıklamada,' Zorunlu olmadıkça, dışarıya çıkan vatandaşlarımızla ilgili bugün itibarı ile bir takım yaptırımlar kararı almaya başladık' dedi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM


Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı sokağa çıkanlar ile ilgili açıklama yaptı. Doğramacı,'Yaptırımlar uygulayacağız'dedi.

"UYARILAR İSTEDİĞİMİZ DÜZEYDE ETKİLİ OLMADIĞINI GÖRDÜK"

Doğramacı,'Yüksekovalı hemşehrilerim, bilindiği üzere Mart'ın 10'nundan itibaren ülkemizde bir kampanya halinde Evdekal sloganıyla herkesin evinde kalmasına yönelik bir çağrı devletimiz tarafından yapılmaktadır. lakin Yüksekova'da gördüğümüz o tarihten bu güne kadar bu uyarılar beklediğimiz düzeyde etki etmediğini tespit ettik. Bugün geldiğimiz nokta itibarı ile çarşımızda, pazarımızda ve köylerimizden gelen vatandaşlarımız dahil ciddi bir kalabalık oluşturmakta, bu kalabalık aslında hepimiz açısından, sevdiklerimiz açısından, toplum sağlığı açısından ciddi tehlikeler içeriyor. Uyarılarımızı sürekli yapıyoruz, günde beş kere camilerimizden anons geçiyoruz, zabıta araçlarımızda vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz, uyarıyoruz Evdekalın diyoruz. Geldiğimiz nokta'da bu uyarıların istediğimiz düzeyde etkili olmadığını gördük" dedi.

"YAPTIRIM KARARI ALMAYA BAŞLADIK"

'Bu hususta bir takımda önlemler daha almamız gerekiyor' ifadelerini kullanan Doğramacı,"Bununla ilgili bugün itibarı ile yani 26 Mart itibarı ile ilçe hıfzı sıhha kurulu kararıyla dışarıda zorunlu olmadıkça, dışarıya çıkan vatandaşlarımızla ilgili bugün itibarı ile bir takım yaptırımlar kararı almaya başladık. Dışarıda gerekli olmadığı halde dışarda olan vatandaşlarımızla ilgili 'Toplum sağlığını tehlikeye sokmaktan ve emre aykırı davranışta bulunmaktan' işlemler yapacağız. Çünkü ciddi ciddi dışarıda ve dün yaptığım çarşı incelemesinde dışarıda işi olmayan o kadar çok kişi ile karşılaştık ki bu kadar kişinin ilçemize zarar verdiğini düşünüyoruz ve bu sürece zarar verdiğini düşünüyoruz. Bu sürecin hızlı bir şekilde atlatılmasına inanıyoruz. Bu sorumluğu herkesin hissetmesi gerektiğine inanıyoruz ve buradan bütün vatandaşlarımızı uyarıyorum"

"DIŞARI ÇIKMAYIN, ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM"

Kaymakam Doğramacı,"İşyeri sahipleri lütfen işyerlerinden çıkmasınlar, işlerine gelip dükkanlarında dursunlar ama dışarıya çıkmasınlar. dükkanlarında fazla müşteri bulundurmasınlar. Mümkün olduğu kadar izole yaşamaya bir süre birbirimize saygı göstermeye gayret edelim. Bu süreç uzadığı takdirde elimizde ki imkanlarla bütün Yüksekova'nın ihtiyaçlarını bir anda karşılayabilecek sağlık imkanlarını bulamayabiliriz. Bundan dolayıda çok vatandaşımız istediği sağlık imkanlarına kavuşamayabilir. Allah rızası için herkesi uyarıyıoruz lütfen evinizde kalın, dışarı çıkmayın, çocuklarımıza sahip çıkalım. Bu virüsün herhangi bir yaş aralığı yok, Allah korusun sevdiklerimize zarar gelmesini istemiyorsak evimizden çıkmayalım, izole kalalım, bu virüsten korunalım. Aksi taktirde hepimiz üzüleceğiz. Ülke olarak üzeleceğiz ve aileler olarak üzeleceğiz. Bunları yaşamak istemiyorsak bugün evde kalma vaktidir, evimizde kalalım geleceğimizi koruyalım"şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.