Kolej öğrencilerinden köy okulundaki öğrencilere destek

Kolej öğrencilerinden köy okulundaki öğrencilere destek

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bu yıl eğitim hayatına başlayan Teknokent Koleji öğrencileri, ‘Çocuklar için çal’ etkinliği kapsamında biriktirdikleri paralar ile 20 öğrenciye ayakkabı yardımı yaptılar.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Okul bünyesindeki müzik atölyesinde eğitim gören öğrenciler, öğretmenlerinin teşvik etmesi ile ‘Çocuklar için çal' etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında okullarında mini konserler veren Teknokentli öğrenciler kısa süre içerisinde biriktirdikleri paralar ile ilçeye bağlı Değerli Köyü İlkokulu'nda okuyan 20 öğrenci için ayakkabı aldı.
Teknokent Koleji öğrencileri köy okuluna giderek, aldıkları ayakkabıları buradaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Kolej Müdürü Cebrail İrinç,”Öğretmenlerimiz öncülüğünde bir ekip kurduk, bu ekip müzikle ilgilenen öğrencilerden oluşturuldu. Amaç burada öğrencilerin yeteneklerini keşfedip onların sosyal farkındalık seviyelerini geliştirebilecek alanlarda tutmak. Bundan yaklaşık 1 ay önce ‘Çocuklar için çal' etkinliği başlattık. Etkinliğe gelen davetlilerden elde ettiğimiz gelir ile öğrencilere ayakkabı aldık ve bu okulu ziyaret ettik” dedi.
Okulun Kurucu Müdürü Yıldız Kartal ise, farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencileri ile birlikte hayata geçirdikleri ‘Çocuklar için çal' Kampanyasından daha çok öğrencinin yararlanabilmesi için duyarlılık çağrısı yaptı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.