Kuran kursunda 12 yaşındaki öğrenciye dayak iddiası

Kuran kursunda 12 yaşındaki öğrenciye dayak iddiası

İstanbul Hacı Kamer Torun Cami içerisindeki Hz. İbrahim Kuran Kursunda hocalık yapan Mahmut Uzunlar, 12 yaşındaki öğrencisini yumruklayarak darp etmekle suçlandı. Mahmut Uzunlar'ın kendisinden şikayetçi olan öğrencinin ailesine 'Çocuklar bazen dayağı hak

A+A-

İstanbul'da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bir kuran kursunda bir öğrencinin ders veren hoca tarafından darp edildiği iddiaları üzerine ailesi karakola giderek hocadan şikayetçi oldu.

Olay 22 Ekim 2020 Perşembe günü İstanbul Hacı Kamer Torun Cami içerisinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hz. İbrahim Kuran Kursunda meydana geldi. Kurs öğrencilerinden M. S., zile iki defa bastığı gerekçesiyle kurs hocası Mahmut Uzunlar tarafından ölesiye dövüldüğünü belirterek olayı ailesine anlattı. Bunun üzerine aile kurs hocası Mahmut Uzunlar'ı arayarak olayın doğruluğunu öğrenmeye çalıştı. Uzunlar'ın aileye; "Ne var yani iki tokat atmışız. Çocuklar bazen dayağı hak edecek şeyler yapıyor' dediği ileri sürüldü. Kuran Kursu yetkililerinin olayı üç gün boyunca saklaması ise dikkat çekti. Uzunlar birkaç gündür kursa gelmiyor. 

'ÜZERİME OTURDU, HER TARAFIMA YUMRUKLARLA VURDU'

Bunun üzerine Muzaffer ve Özlem S. çifti, çocuklarını yanlarına alarak Esenyurt Çocuk Büro Amirliği'ne şikayet başvurusunda bulundu. Emniyette ifade veren 12 yaşında ki Miraç Söylemez başından geçenleri şöyle anlattı:

“Ders aldığımız esnada hocamızdan lavaboya gitmek için izin istedim o da izin verdi. Ben de lavaboya gitmek için alt kata indim. Lavabonun kapısı kilitliydi. Kapıyı birisinin açması için zile bastım. Kimse açmayınca tekrar zile bastım. O sırada kapı açıldı ve Mahmut Uzunlar isimli kurs hocası ‘Sen neden zile iki defa basıyorsun içerideki milleti rahatsız ediyorsun' diyerek bana çelme taktı ve yere düşürdü. Sonra üstüme oturdu ve yumruklarla kafama sırtıma, kollarıma vurmaya başladı. Bu sırada Halime ve Nadire olarak isimlerini bildiğim kursta çalışan hizmetliler de bu anları gördüler. Onlar araya girince beni bıraktılar. Ben kurs yöneticisine gittim ve konuyu anlattım. O da bana darp raporu alarak hoca hakkında şikayetçi olmamı söyledi. Daha sonra ikindi namazından sonra kurs yöneticisi Ömer Çelik beni çağırdı ve kameralara bakalım dedi. Baktıktan sonra Mahmut Hoca'nın o anlarla alakalı görüntüleri sildiğini söyledi. Ben de izin alarak kurstan çıktım ve eve gittim durumu aileme anlattım. Hastanede gerekli raporu aldıktan sonra emniyete şikayette bulundum.” 

'OLAYI KAPATIN SİZE ALTIN VERELİM'

Öğrencinin dayısı Erkan Toğuç ise kuran kursu yetkililerinin konunun örtbas edilmesi için aileye altın teklif ettiğini söyledi. Küçücük bir çocuğun uğradığı bu şiddetin asla kabul edilemeyeceğini dile getiren Toğuç, “Kuran Kursu yönetimine giderek müftü ile görüştüm. Bize ‘Kural kaide var, üç gün inceleme yaptık. Sonra aileye bildiriyoruz' dedi. Aileyi kandırmaya çalıştılar. Müftü gözyaşı döktü, ‘Altın vereceğim' dedi. Biz bunu reddettik. Kurs, hoca, cemaat, müftü olayı örtbas etmeye çalışıyorlar. Darp raporu ortada ve bu işin peşini bırakmayacağız.” diye konuştu. (Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.