Miçotakis: Korona tedbirleri artırılacak

Miçotakis: Korona tedbirleri artırılacak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, başkent Atina'da korona virüsü tedbirlerinin artırılacağını duyurdu. 'Hükümet, korona virüsünün yayılmasını engellemek için ek önlemler uygulamaya hazır' ifadelerini kullanan Miçotakis, 'Tedbirler pazartesi günü yü

A+A-

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkede korona virüsü vakalarının yükselişe geçmesi nedeniyle başkent bölgesinde Covid-19 tedbirlerinin artırılacağını duyurdu. Yeni vakaların büyük bir kısmının başkent Atina'yı da kapsayan Attika bölgesinde kaydedildiği aktarıldı.

“Hükümet, Attika'da korona virüsünün yayılmasını engellemek için ek önlemler uygulamaya hazır” diyen Miçotakis, sağlık uzmanlarının kültürel etkinliklerin 14 gün süreyle askıya alınmasını önerdiğini aktardı. Miçotakis, korona virüsü tedbirleri için bugün karar alınabileceğini söyledi ve “Tedbirler pazartesi günü yürürlüğe girebilir” ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da perşembe günü 359 yeni korona virüsü vakası tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 14 bin 200'e, ölü sayısı 325'e yükseldi.

Ülkede son aylarda kaydedilen vaka artışıyla beraber, kapalı kamusal alanlarda maske kullanımını zorunlu hale getirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi önlem kademeli olarak yeniden yürürlüğe sokulmuştu. (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.