Obama'dan yeni Floyd açıklaması

Obama'dan yeni Floyd açıklaması

ABD'nin ilk siyah başkanı Barack Obama, George Floyd cinayetinden sonra patlak veren protestoların bir 'fırsat' olduğunu söyledi. Obama, 'Bu ülkenin protestolarla kurulduğunu unutmayın. Buna Amerikan Devrimi deniyor' dedi.

A+A-

ABD'nin ilk siyah başkanı Barack Obama, George Floyd cinayetinden sonra patlak veren protestolar ve polis şiddeti konusunda yeni bir açıklama yaptı. Ülkedeki tüm valilerden emniyet teşkilatlarının eylemcilere karşı güç kullanma politikalarını gözden geçirmelerini isteyen Obama, yaşananları ‘trajik olmakla beraber, ABD için bir fırsat' olarak niteledi.

Zoom üzerinden açıklama yapan Obama, polis şiddeti hakkında “Son birkaç hafta ne kadar trajik, ne kadar zorlu, korkutucu ve belirsiz olsa da, bazı açılardan insanların temelde yatan bazı eğilimlere karşı gözlerinin açılması açısından çok önemli bir fırsat oldu” dedi. Obama, “Ve bu durum bize, hepimizin [bu sorunları] ele almak, onlarla başetmek ve Amerika'yı değiştirip en yüksek ideallerine ulaşmasını sağlamak açısından bir fırsat sunuyor” diye konuştu.

SİYAHLARA SESLENDİ: HAYATLARINIZ, HAYALLERİNİZ ÖNEMLİ

Siyah Amerikalara seslenen Obama, “Bilmenizi istiyorum ki, sizlerin hayatları önemli. Hayatlarınızın, hayallerinizin önemli olduğunu bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘BU ÜLKE PROTESTOLARLA KURULDU'

Obama, insanların ‘oy verme veya protesto etme', ‘katılım veya sivil itaatsizlik' gibi karşıt seçenekler arasında tercih yapması gerektiği fikrine de karşı çıkarak, “Bu bir ve/veya değil, her ikisi de/ve durumu” diye konuştu. Eski başkan, “Bu ülkenin protestolarla kurulduğunu unutmayın. Buna Amerikan Devrimi deniyor” dedi.

Obama, Floyd protestolarında polisin kullandığı şiddetin gözden geçirilmesi çağrısında da bulundu. Eski başkan, valilere kendi vatandaşlarıyla istişare edip emniyet teşkilatlarının politikalarını gözden geçirme çağrısı yaptı. (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.