Okullar için karar verilere göre verilecek

Okullar için karar verilere göre verilecek

Korona virüsü nedeniyle okul tatilinin uzatılabileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlerin durumu ile ilgili de çalışma yapıldığını açıkladı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılması konusunda kararın korona virüsü ile ilgili yeni veriler ışığında verileceğini söyledi. Selçuk, “Bu belirsizlik rahatsız ediyor farkındayım ama bunun bir süreci var” dedi.

Korona virüsü tedbirleriyle ilgili soruları CNN Türk ekranlarında yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

VERİLERE GÖRE HAREKET EDİYORUZ: Sağlık Bakanlığı ile süreci takip ediyoruz. Bu belirsizlik rahatsız ediyor farkındayım ama bunun bir süreci var. Veriler doğrultusunda karar verilecek. Bilimsel olarak ortaya çıkan verilere göre hareket ediyoruz. Sonuç ne olursa olsun topluma sunarız. Biz koşullar ne olursa olsun her türlü senaryoya hazırız. Her türlü koşula göre senaryolarımız hazır. Bir takım modellemeler simülasyonlar yapıyoruz. Önceliğimiz çocuklarımızın sağlığını korumak. Sınav içerikleri yüz yüze öğrendiklerinden olacak.

SINAVLAR ERTELENEBİLİR: Benim alanım rehberlik. Bir çocuğun sınava hazırlanırken takvime göre kendini nasıl hazırlıyor, stresi nasıl, bunların hepsini biliyorum. O yüzden prensip olarak bizim hedefimiz sınavı ertelememek tabi koşullar uygun olursa… Zaruri bir durum olursa ertelenebilir. Biz bu tedbirleri aldık.

UZAKTAN EĞİTİM: İstanbul'da 5, Ankara'da 3 stüdyomuz var haftalardır arkadaşlarımız çalışıyor. Pazartesi günü aşırı yoğunluk olabilir. Her türlü eksiği gidereceğiz. Bizim EBA içeriklerimizde sanatsal faaliyetler var. Yüzlerce etkinlik örneği verdik, veriyoruz. Bizim yıllardır ailece evde oynadığımız oyunlar da var onlarla da zaman geçirilebilir. Anne babalar çocukları ev hayatının içine sokmalılar. Cezalandırma ve yaptırımla bu olmaz. Denetim çözüm değil, sorumluluk aşılanmalı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER: Mevcut bir hukuksal durum var. Girdiği ders karşılığı ücretini alır. Şu anki cari durum bu şekilde. Ancak Cumhurbaşkanımızın duyurduğu bir paket var. Birçok fırsatı barındırıyor. Teknik çalışmalar devam ediyor. (Gazete Duvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.