Trump: Rusya ABD'ye tıbbi yardım dolu büyük bir uçak gönderdi

Trump: Rusya ABD'ye tıbbi yardım dolu büyük bir uçak gönderdi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile Çin'in kendilerine korona virüsüne karşı yardım gönderdiğini söyledi. Trump, 'Çin birtakım şeyler gönderdi, Rusya tıbbi malzemelerle dolu çok ama çok büyük bir uçak gönderdi' dedi.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın yeni tip korona virüsüyle mücadele kapsamında ABD'ye tıbbi malzeme dolu büyük bir uçak gönderdiğini söyledi. Trump, “Rusya tıbbi malzemelerle dolu çok ama çok büyük bir uçak gönderdi” dedi.

Günlük basın toplantısında konuşan Trump şu ifadeleri kullandı: “En nihayetinde daha güçlü olacağımızı düşünüyorum. Çok şey öğrendik. Birçok ülkeyle çok iyi ilişkilere sahip olduğumuzu söylemem gerekir. Çin birtakım şeyler gönderdi, Rusya tıbbi malzemelerle dolu çok ama çok büyük bir uçak gönderdi. Diğer ülkeler de bize birçok şey gönderdi, memnun bir şekilde şaşkınlığa uğradım.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Trump'la telefonda korona virüsüne karşı la mücadelede işbirliğini konuşmuştu.

Rusya, daha önce de İtalya'ya bir konvoy göndermişti. Bergamo kentine giden konvoyda mobil analiz ve tanı kompleksi, dezenfektan madde rezervine sahip yüksek verimli mobil dezenfeksiyon araçları, koronavirüse yakalanan ağır hastalara yönelik özel ekipman yer alıyordu. (Sputnik)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.