Trump, uyarılara rağmen yine maskesiz

Trump, uyarılara rağmen yine maskesiz

Daha önce birçok kez maske takmadığı için eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump'ın, Michigan'da Ford fabrikasına düzenlenen ziyarette yine maskesiz olduğu görüntülendi. 'Herkese test yapıldı, gerek yok' diyen Trump'a, Michigan’ın Demokrat Başsavcısı Dana N

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Michigan'da Ford firmasına ait bir fabrikayı ziyaret etti. Daha önce de maske fabrikasını maske takmadan ziyaret ettiği için eleştirilen Trump'ın, Ford ziyareti sırasında da maske takmadığı görüldü.

Trump fabrika ziyareti sonrasında bir muhabirin neden maske takmadığı ile ilgili sorusuna ”Arka tarafta maske taktım ama basına bunu görme zevkini tattırmak istemedim. Hem gözlüğüm hem maskem vardı” yanıtını verdi.

‘HERKESE TEST YAPILDI GEREK YOK'

Trump açıklama yaptığı alanda maske takmamasını ise ”Burada gerek yok. Herkese test yapıldı. Bana da test yapıldı. Hatta daha bu sabah yaptırdım. O nedenle burada takmaya gerek yok” sözleriyle gerekçelendirdi.

‘MASKE TAKMAYI REDDEDEN ÇOCUKLAR GİBİ'

Trump'a açık bir mektupla hitap eden Michigan'ın Demokrat Başsavcısı Dana Nessel, kamuoyu önüne sık sık maskesiz çıkan Trump'tan Michigan Valisi Gretchen Whitmer'in çıkardığı maske talimatnamesine ve Ford şirketinin zorunlu maske uygulamasına uymasını istedi. Trump'ın Ford tesisini ziyaret etmesinin engellenmeyeceğini belirten başsavcı ‘‘Ancak sizden yüz maskesi takarak Ford'da çalışanların büyük emeklerine ve eyalet genelindeki çabalara saygı göstermenizi istiyorum'' ifadelerini kullandı.

CNN'e konuşan Nessel, “Trump maske takmayı reddeden küçük çocuklar gibi. Bu bir şaka değil” dedi.

VİRSÜTEN ÖLENLERİN YÜZDE 40'I SİYAH

Michigan'da çarşamba günü itibariyle 53 bin 9 doğrulanmış vaka olduğu açıklandı. Eyalette siyahların nüfusun yüzde 14'ünü oluşturmasına rağmen ölümlerin yüzde 40'ının siyahlar arasında yaşandığı belirtildi. (Kaynak: Amerika'nın Sesi)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.