Vakalar arttı, Kaliforniya yeniden 'kapandı'

Vakalar arttı, Kaliforniya yeniden 'kapandı'

ABD'de vakaların her geçen gün arttığı Kaliforniya eyaletinde kısıtlayıcı tedbirler yeniden yürürlüğe girdi. Restoranlar ve eğlence mekanları dahil birçok kamusal alan kapatıldı.

A+A-

ABD'de son haftalarda korona virüsü vakalarının hızla arttığı eyaletlerden biri olan Kaliforniya'da, mayıs ve haziran aylarında gevşetilen kısıtlayıcı tedbirler yeniden sıkılaştırıldı. Eyalette restoranlar, barlar, eğlence mekanları, hayvanat bahçeleri ve müzeler de dahil olmak üzere birçok kamusal alan kapatıldı.

‘YAKIN ZAMANDA ORTADAN KALKMAYACAK'

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, kamusal alanlarda faaliyetlerin ‘derhal durdurulacağını' aktardı. Eyalette vakaların yoğunlukta olduğu kentlerde ibadethaneler, spor salonları ve kuaför salonlarının da kapatılacağı belirtildi.

‘Virüsün yakın zamanda ortadan kalkmayacağını söyleyen' Vali Newsom, “Tüm kentlerde kamusal alanlarda düzenlenen etkinlikle iptal edilecek. Restoranlar, şarap evleri, sinema salonları, eğlence merkezleri, hayvanat bahçeler, müzeler ve tüm barlarda bugünden itibaren tüm faaliyetler durdurulacak” ifadelerini kullandı.

ENFEKSİYON VAKALARI YÜZDE 20 ARTTI

330 binden fazla kişinin enfekte olduğu ve 7 binden fazla kişinin korona virüsü nedeniyle öldüğü 40 milyon nüfuslu Kaliforniya eyaletinde, enfekte olan kişilerin yüzde 20 oranında arttığı kaydedildi.

Reuters ajansının verilerine göre, son iki hafta içinde Kaliforniya, Florida, Arizona ve Teksas başta olmak üzere ABD'nin 40 eyaletinde vakalar hızla arttı. Mayıs ayında tedbirlerin hafifletildiği Florida eyaletinde de kısıtılamalar yeniden yürürlüğe sokuldu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.