Yeni pasaportlara vize engeli

Yeni pasaportlara vize engeli

Pasaport dağıtımı nisan ayı başından itibaren polisten alınarak, nüfus müdürlüklerine aktarıldı. Ancak bu durum bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi.

A+A-

Nüfus müdürlükleri tarafından dağıtımına başlanan pasaportlara vize engeli çıktı. Bazı Avrupa ülkeleri ilk anda vize vermeyi kesti. Yürütülen 1 haftalık görüşmelerin ardından bu ülkeler vize vermeye başladı. Ancak Malta halen kendi ülkesinden onay gelmediği için yeni pasaportlara vize vermiyor.

Alper Tunç adlı Habertürk okuru, Malta'ya yaptığı vize başvurusunun tüm belgeleri olmasına karşın yeni pasaport olması nedeniyle kabul edilmediğini yazdı. Tunç, mesajında diğer bazı ülkelerinin de vize vermediğini belirterek, kendilerine Malta'nın yeni pasaportlara vize vermediği bilgisinin iletildiğini anlattı.

Bir vize aracı şirketinin yetkilisi de yaşanan sorunları doğrulayarak, özellikle Avrupa ülkelerinde yeni pasaportlara vize alma konusunda zorlandıklarını ve bu zorluğun 1 hafta sürdüğünü söyledi. Yetkili, daha sonra ise vize sürecinin normale girdiğini ve şu anda Avrupa ülkeleri ile ilgili bir problem kalmadığını öne sürdü. Malta ile yaşanan vize probleminin de sürdüğünü söyledi.

BAŞKONSOLOS DA DOĞRULADI

Öte yandan İstanbul'daki Malta Başkonsolosluğu da yaşanan süreci doğruladı. Gazetenin ulaştığı konsolosluk yetkilisi, mevcut durumda yeni pasaportlara vize verilmediğini ve halen Malta hükümetinden onay beklendiğini ifade etti. Malta'dan gerekli onayın gelmesinin ardından ise vize süreçlerinin normale döneceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.