Yüksekova'da imza günü düzenlendi

Yüksekova'da imza günü düzenlendi

Yazar Ertan Canan 'Kayıplar Köprüsü', Kürtçe dili üzerine yazdığı kitaplar ile tanınan Qahir Bateyî ise 'Üç Dilli Konuşma Kılavuzu' kitabı için Yüksekova'da imza günü düzenledi.

A+A-

YÜKSEKOVA - İlçenin Amed İş Merkezinde bulunan Virgül Kitap Cafe'de düzenlenen etkinliğe kitapseverlerin yanı sıra HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP'nin Yüksekova Belediye Eş Başkan adayları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı, HDP Büyükçiftlik Belde Belediye eş başkan adayı Emin Bulgan, HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Hüsnü Beşer, DBP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Nevzat Kaya ve partililer katıldı.

Bateyî ve Canan'a kitaplarını imzalatan HDP'li vekil Dede ve adaylar, kitaplar hakkında bilgi alıp bir süre de sohbet etti.

Yapılan etkinlik ile ilgili açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Dede, "Bizler çok az sayıda tarihi esere sahibiz. Kürtlerin tarihinde çok fazla yazılı eseri bulunmamaktadır. Bulunanların büyük kısmında sadece Kürtlerin Kürdistan'da yaşadığı acılar mevcuttur. Arkadaşlarımız da bu anlamda büyük bir emek vermişlerdir. Yeni eserler ortaya çıkarmışlardır. Bu yüzden emekleri için arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizim de umudumuz bundan sonra yazılacak eserlerde acıların değil; güzelliklerin, sevinçlerin yansımasıdır." şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.