Yüksekova'da Yılsonu Sergisi

Yüksekova'da Yılsonu Sergisi

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yılsonu sergisi düzenlendi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoic

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı tarafından açılışı yapılan yılsonu karma sergisinde kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi.

Açılışta konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Yağan, Halk eğitim merkezlerinin her yaştaki ilgi, yetenek ve beklentiler doğrultusunda mesleki, teknik, sosyal ve kültürel amaçlı kurslar düzenlendiğini söyledi.

Hayat boyu öğrenmede eğitim merkezi olan halk eğitim merkezlerinin beşikten mezara kadar eğitim ilkesiyle tüm bireylere hizmet vermeyi amaç edindiğini ifade eden Yağan, “Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılında hem bünyemizde hem de işbirliği protokolleri kapsamında 26 farklı branşta 134 kurs açılmıştır. Bu kurslara 2 bin 292 kursiyerimiz katılmıştır” dedi.

Kaymakam Kaşıkçı ise, her alanda eğitim verildiğini belirterek, “Yeter ki insanlarımızdan talep olsun. Bahçedeki domatesin yetiştirilmesinden meyve ağaçlarının budamasına, ilaçlanmasına ya da ticari bir alandaki eğitim faaliyetine, yani her alanda biz eğitim veriyoruz. Eğitim vermeye hazırız, yeter ki insanlarımızdan talep gelsin. Biz o talebi de karşılamaya her şartta hazırız. Yüksekova değişim ve dönüşüm zamanıdır. Artık Yüksekova'da şeytan taşlama dönemi değil, bundan sonra ki dönem hizmet dönemidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.

Ardından Kaymakam Kaşıkçı ve beraberindekiler, sergilenen eserlerin bulunduğu stantları dolaşarak ürünler hakkında usta öğreticilerden bilgi aldılar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.