HDP'nin Hakkari ile eş başkanları belli oldu

HDP'nin Hakkari ile eş başkanları belli oldu

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İkinci Olağan kongresi yapıldı. Biçer Mahallesi’ndeki Sümbül Halı Saha tesislerinde düzenlenen kongrede HDP il İl Eş Başkanlığına Sinan Kaya ile Zeynep Kaya getirildi.

A+A-

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İkinci Olağan kongresi yapıldı. Biçer Mahallesi'ndeki  HDP'nin il İl Eş Başkanlığına Sinan Kaya ile Zeynep Kaya getirildi.

 ‘Örgütlenelim Özgürleşelim' şiarıyla şiarıyla gerçekleştirilen kongreye DTK Eş Başkanı ve HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Milletvekili Ömer Öcalan, Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP eski milletvekillleri Esat Canan, Nihat Akdoğan, HDP ve DBP il ilçe yöneticileri, STK temsilcileri, barış anneleri ve vatandaşlar katıldı. 

Kongre salonu HDP flamaları ile süslenirken, kongre saygı duruşu ile başladı. 

Kongrenin divan başkanlığına HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu getirilirken, divan üyeliklerine ise Şahsade Kurt, Necip Coşkun, Fatma Turan ve Melek Demirci seçildi. 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu her yeniliğin yeni bir başlangıç olduğunu kaydederek HDP kongresinin hayırlı olmasını diledi. 

Kogrede HDP Hakkari tutuklu milletvekili Leyla Güven, eski milletvekilleri Abdullah Zeydanoğlu ve Selma Irmak ile görevden alınan Belediye eş başkanları Dilekhatipoğlu ile Nurullah Çiftçi'nin mesajı okundu.

Mali rapor ve faaliyet raporun okunduğu kongrede söz alan HDP Hakkari milletvekili Dr. Sait Dede, HDP üzerindeki baskılara dikkat çekerek, Kürtlerin kazanımlarını korumak için mücadele edecekleri mesajını verdi. 

‘Hakkari'nin belediye başkanları Nurullah Çiftçi ve Dilekhatioğlu'dur' diyen Dede, Hakkari halkının 31 Mart seçimlerinde bunu göstereceğini belirtti. 

Dede, son olarak, şimdiye kadar görev yapan HDP il yönetimine teşekkür ederek göreve seçilecek yeni yönetimime başarılar diledi. 

Daha sonra söz alan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

DTK Eş Başkanı ve HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk ise“ Kürtler bu coğrafyada misafir değil bu coğrafyanın sahibiyiz. Kürt sorunun çözümü için çaba gösteriyoruz. Kürt siyesi üzerindeki baskı devam ediyor. Kürt sorununu çözmek istiyorsanız Türkiye'nin demokratikleşmesi gerekiyor. Kürtlerin de ulusal birliklerini sağlamları gerekiyor” dedi. 

Tek liste ile girilen seçimlerde HDP'nin Hakkari İl Eş Başkanlığına Sinan Kaya ile Zeynep Kaya seçildi. 

Kongrede HDP yönetimine ise İsa Bor, Emine Armut, Serhat Duman, Keskin Erol, Mikail Erdal, Sipan Turan, Faki Pala, Ramazan Çetin, Mustafa Akbulut ve Orhan Keskin getirildi. 

Yedek yönetim kuruluna İsmail Çiftçi, Nihat Turgut ve Neriman Kanat seçildi. Disiplin kuruluna da Selahhatin Sayın, Hasan Özek ve Sinem Duran getirilirken, Hüseyin Apaydın da yedek asil üye oldu. 

 Kongrede yönetime seçilen yeni il eş başkanları ve parti yönetimi platforma çıkartılıp tanıtıldı. Yeni yönetim tebrikleri kabul etti.(Hakkari Objektif Haber)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.