CHP'de tüzük değişikliğine ret

CHP kurultayında, blok liste uygulamasının tamamen yürürlükten kaldırılması için Divan'a tüzük değişikliği teklifi sunuldu. Teklif, 'delegelerin 5'te 1'inin imzasını taşıyan konular geçici gündeme alınır' maddesine dayanılarak işleme alınmadı.

CHP 36. Olağan Kurultayı'nda milletvekilleri Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner, Orhan Sarıbal, Niyazi Nefi Kara ve Ali Şeker tarafından hazırlanan tüzük değişikliği önergesi, yeterli imzaya ulaşılmasının ardından Divan'a sunuldu.

Tüzük değişikliğinde, parti organlarına ilişkin seçimlerde delegelerin salt çoğunluğunun oyuyla gündeme gelen ‘blok liste' usulünün tamamen tüzükten çıkarılması ve temsilde adalet için PM üye sayısının arttırılması teklifi yer aldı.

Tüzük değişikliği teklifi, ‘kurultay tarihinin duyurulmasından 15 gün içinde delegelerin 5'te 1'inin imzasını taşıyan konular da geçici gündeme alınır' maddesine dayanılarak işleme alınmadı.

Kurultay öncesi genel başkan adaylarından Muharrem İnce'nin de cumhurbaşkanı adayının parti üyelerince belirlemesini öngören bir tüzük değişikliği teklifi vermesi bekleniyordu. Ancak bu yönde bir teklif Divan'a sunulmadı
(DUVAR)

Güncel Haberleri

Van-Bahçesaray karayolu 130 gündür kapalı
Uzmanlar uyardı: ‘Yüksekova-Şemdinli fayının 7'lik deprem üretme potansiyeli var’
Erzurum’da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı
Derecik'te Kalp krizi geçiren hastanın imdadına ambulans helikopter yetişti
Pancar toplarken yılan ısırdı, helikopterle sağlık ekiplerine ulaştırıldı