Eboladan ölümlerin sayısı artıyor

Batı Afrika’yı aylardır etkisine alan ebola virüsü yayılmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan son bilançoya göre, 16 Kasım itibariyle ebola virüsüne yakalanan kişilerin sayısı 15 bin 145’e yükselirken, bu kişilerden 5 bin 420’si yaşamını yitirdi. WHO’nun son bilançosunda virüse yakalananların sayısı 14 bin 413 iken, yaşamını yitirenlerin sayısı 5 bin 177 olarak gösterilmişti.

Ebola virüsünün yol açtığı salgın özellikle Sierra Leone’de daha geniş bir bölgede etkisini gösteriyor. Batı Afrika toplamında geçtiğimiz hafta içinde 732 yeni ebola vakası tespit edilirken, bunların 533’ü Sierra Leone’de görüldü. Raporda, Sierra Leone’de özellikle batı ve kuzey bölgelerinde virüsün yayıldığına dikkat çekildi.

Eboladan ölümlerin yarısından çoğunun görüldüğü Liberya ile Sierra Leone ve Gine’nin dışında Mali’de de son haftalarda 5 kişi yaşamını yitirmişti. Mali’de halen 400 kadar kişi ebola virüsü taşıdığı ve ya virüs şüphesi nedeniyle tedavi görüyor.

WHO raporlarına göre, daha önce ölümlerin görüldüğü Senegal ve Nijerya’da ise ebola tümüyle kontrol altına alınmış durumda.ANF

Sağlık Haberleri

Resmi Gazete'de yayımlandı, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Van'da Ambulans helikopter 4 ayda 61 hasta taşıdı
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Koca: Bayram tatili boyunca 5,1 milyon acil servis hizmeti verildi
Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü’nden mobbing iddiaları ile ilgili açıklama