Korona salgının artmasıyla, hava kirliliğinin de azaldığı görüldü

Korona virüsünün vurduğu Avrupa’da ise ilginç bir durum ortaya çıktı. Uzaydan alınan görüntülerde korona salgının artmasıyla, hava kirliliğinin de azaldığı görüldü.



Koronavirüsünden dünya genelinde 24 binden fazla insan hayatını kaybederken, vaka sayısı da 534 bine ulaştı.

Korona virüsünün vurduğu Avrupa'da ise ilginç bir durum ortaya çıktı. Uzaydan alınan görüntülerde korona salgının artmasıyla, hava kirliliğinin de azaldığı görüldü.



Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) yayınladığı görüntüler ise, karantinayla gelen değişikliği en net şekilde gösterdi. Avrupa genelinde hava kirliliği, korona virüs önlemleri nedeniyle azaldı.



Özellikle fosil yakıtlardan kaynaklanan nitrojen dioksit gazının salımı Mart'ta bir önceki yıla kıyasla ciddi oranda düştü.

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü'nün çalışmasında uydulardan elde edilen veriler kullandı.



Kraliyet Enstitüsü, hava durumundan etkilenmemeleri için onar günlük dönemleri karşılaştırdı. Araştırmada İspanya, Fransa ve İtalya gibi ülkeler mercek altına alındı.

Dünyanın dört bir yanında ise, günlük yaşamda tıklım tıklım dolu olan meydanlar ise, caddeler, sokaklar, parklar ve sahiller bomboş. Uluslararası haber ajansları, neredeyse tüm ülkelerden ıssız kareler servis ediyor.TİMETURK

 

Dünya Haberleri

İran: “İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı”
İran'dan İsrail'e: Sonraki tepkimiz daha sert ve yıkıcı olacak
ABD'de gündem İsrail'e 14,3 milyar dolarlık yardım paketi
Sel sularına kapılan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirdi
Putin: “Rusya nükleer silah kullanmaya hazır”