Trump: Ben beni affedebilir miyim?

ABD'de Rusya soruşturması derinleşirken, Başkan Donald Trump'ın da önlem olarak araştırma yaptırdığı öne sürüldü. İddiaya göre Trump, af yetkisinin kendi kendisini kapsayıp kapsamadığını öğrenmek istedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişki soruşturmanın aile üyelerine uzanması sonrası avukatlarına danıştığı öne sürüldü. İddiaya göre Trump avukatlarına af yetkisinin sınırlarını sordu; kendisini, aile üyelerini ve yardımcılarını affedip edemeyeceğini öğrenmek istedi.

Washington Post'un üst düzey yetkililere dayandırdığı haberine göre, Trump'ın avukatları Rusya soruşturmasının sonucuna hazırlık için af yetkisinin sınırlarını araştırıyor. Araştırılan konular arasında, ABD başkanının bu yetkisinin kendisi, ailesi ve yardımcıları için nasıl kullanılabileceği meselesi de var.

Gazeteye konuşan bir danışmanıysa, Trump'ın ‘sadece af yetkisinin kapsamını merak ettiğini' söyledi. Danışman, “Bu, ‘Af yetkimi bir an evvel kendim için kullanmak istiyorum' gibi bir bağlamda konuşulmadı” dedi.DUVAR

Dünya Haberleri

İran: “İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı”
İran'dan İsrail'e: Sonraki tepkimiz daha sert ve yıkıcı olacak
ABD'de gündem İsrail'e 14,3 milyar dolarlık yardım paketi
Sel sularına kapılan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirdi
Putin: “Rusya nükleer silah kullanmaya hazır”