Yüksekova’da Doktor Sevinci

Yüksekova Devlet Hastanesi'ne 10 uzman hekim atandı. Son atamalarla birlikte ilçe Devlet Hastanesinde uzman doktor sayısı da 51'e yükseldi.

YÜKSEKOVA-Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son doktor atamalarında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 10 doktor ataması yapıldı, uzman doktor sayısı da 51'e yükseldi.

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde ilk kez Plastik ve Göğüs Cerrahi Poliklinikleri de hizmete açıldı. Plastik ve Göğüs ameliyatı olmak için  daha önce en yakın il, 200 kilometre mesafedeki Van'a gitmek zorunda kalan Yüksekovalılar, bundan böyle bu sıkıntıdan da kurtulmuş oldu.

Sağlık Bakanlığının yaptığı son atamalarda Yüksekova Devlet Hastanesine Göğüs Cerrahi Uzmanı  olarak atanan Doç. Dr. Rıza Serdar Evman, Yüksekova'ya atanmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek,"Tebligat geldikten sonra 12 saatlik bir yolculuğun ardından buraya geldik. Başhekim ve yardımcıları bize her konuda yardımcı oldular. Polikliniklerle ilgili istediğimiz malzemeler gelirse en yakın zamanda ameliyatlara başlayacağız. Geleli 3 gün oldu. Burada çok hasta olduğunu gördük. Gerçekten ihtiyaç varmış. Umarım, bundan sonra sevk sıkıntısı olmaz. Burası çok büyük bir hastane. talep ettiğimiz malzemeler gelirse başka ile sevke gerek kalmadan ameliyatlar yapabiliriz." Dedi

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Celal Yücel Batmacı ise,son atamalarda 10 uzman doktorun Yüksekova'ya atandığını, bu konuda Sağlık Bakanlığına teşekkür ettiklerini belirtti.

Sağlık Haberleri

Resmi Gazete'de yayımlandı, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Van'da Ambulans helikopter 4 ayda 61 hasta taşıdı
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Koca: Bayram tatili boyunca 5,1 milyon acil servis hizmeti verildi
Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü’nden mobbing iddiaları ile ilgili açıklama