10 yıl önce evi terk eden oğlunu arıyor

10 yıl önce evi terk eden oğlunu arıyor

Adana'da evden uzakta 10 yıldır sokaklarda yaşayan, akli dengesi yerinde olmayan oğlunun durumunu haberlerde gördükten sonra onu yeniden eve dönmesi için arayan Faik Gem, yetkililerden yardım istedi.

A+A-

Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde metruk bir binada yaşayan 40 yaşındaki Zülfikar Gem, soğuk kış günlerinde çevredeki vatandaşların yardımıyla battaniyeye sarılıp yatacak bir yer bulabildiği için "İnsan Allah'tan daha ne ister" yorumuyla 4 ay önce basında yer bulmuş, hayırseverlerden iş istemişti.

Oğlunun röportajını internetten izleyen baba Faik Gem (69), haberi yapan İhlas Haber Ajansı'nı (İHA) ziyaret ederek oğlunun izini sürmeye çalıştı. Zülfikar Gem'in psikolojik problemleri nedeniyle 10 sene önce evi terk ettiğini ve sokaklarda vatandaşların yardımıyla hayatını sürdürdüğünü anlatan Faik Gem, kendisini en son 1 sene önce gördüğünü, saçlarını tıraş ettirdiğini ancak Zülfikar Gem'in eve dönmeyi reddettiğini anlattı.
Oğlunun psikolojisinin bozulma sürecini anlatan Faik Gem, “Zülfikar, 7 çocuğumun en büyüğü. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde 35 yıl önce bekçilik yaptığım sıralarda Zülfikar lisede okuyordu. O sıra bir kız seviyordu. Benim tayinim Adana'ya çıkınca kentten ayrılmak zorunda kaldık, kızı isteyemedik. Daha sonra kızı istemeye gidince bu sefer de onun ailesi kabul etmedi. Adana'ya döndüğümüzde Zülfikar liseyi dışarıdan bitirmiş, panjur-pencere işleri yapmaya başlamıştı. Çok da başarılıydı ama iş yerinde de problemler çıktı, psikolojisi bozuldu” dedi.

Oğlunun evi terk etmeden önce kendisinin akıl sağlığıyla ilgili rapor almak istediklerini ancak oğlunun 'ben deli değilim' diyerek reddettiğini aktaran baba Faik Gem, "Daha sonra evi terk etti. Geçtiğimiz yıl kendisini görmüş olsam da soğukların bastırdığı kış döneminden itibaren aramama rağmen göremedim, bulamadım. Genelde otogar civarında takılıyordu. Kardeşleri var o yol üzerinde, zaman zaman onlar yardımcı oluyordu. Ama artık oraya da gelmiyor, ortadan kayboldu. Başına bir iş gelmiş olabileceğinden endişeleniyorum. İnsan görmüyor mu kılığı ne halde? Biz ne yaptıysak çıkaramadık, vazgeçiremedik. Eğer beni biliyor da geliyorsa gelsin ama o vaziyette dolaşmasın. Ben de üzülüyorum gördüğüm zaman baba olarak. Polise başvurduğum zaman 'zorla getiremeyiz, suçlu değil' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Baba Faik Gem, oğlunun bulunup bakım altına alınabilmesi için milletvekillerinden, parti başkanlarından, vali, vali yardımcılarından, Sağlık Bakanlığından yardım istedi./İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.