102 Yaşında Sigarayı Bıraktı

102 Yaşında Sigarayı Bıraktı

İngiltere'nin Preston şehrinde yaşayan Clara Cowell, 102.yaş gününde sigarayı bıraktı.

A+A-
İngiltere'nin Preston şehrinde yaşayan Clara Cowell, 102. yaş gününde sigarayı bıraktı.

1931'den beri tiryaki olan Cowell'ın sigarayı bırakma sebebi ise sanılanın aksine sağlık sorunları değil. Sigara küllerinin her defasında dökülmesinden rahatsız olan kızının baskısı üzerine, anne Clara Cowell sigarayı bırakmaya ikna edildi.

Annelerinin sağlığından dolayı sigarayı bırakmadığını belirten Cowell ailesi, annelerinin uzun süre yaşamasının sebebinin çay, sigara ve viski olduğunu iddia ediyor. Günde en az 3 sigara içen Cowell'in, şu ana kadar 60 bin tane sigara içtiği tahmin ediliyor.

DEVLET DESTEKLİ KAMPANYA

İngiltere'de sağlık bakanlığınca başlatılan yeni bir sigara bırakma kampanyası, çarpıcı reklam filmiyle dikkat çekiyordu.

Sigaranın üstünde büyüyen bir tümörü gösteren film, 15 sigara içmenin vücuttaki hücreleri mutasyona uğratmaya (değişmeye) yeteceğine vurgu yapılıyordu..

Sağlık bakanlığı, sigara içenlerin 3'de 1'inin sigara içmenin yol açtığı sağlık sorunlarının abartıldığına inandıklarını söylüyordu.

TÜRKİYE'DE DE BAKANLIK KAMPANYAYI SÜRDÜRÜYOR

Yurdumuzda ise TC sağlık Bakanlığı'nın başlattığı sigara bırakma kampanyaları aralıksız sürüyor. Kampanya bünyesinde oluşturulan Sigara Bıraktırma merkezleri halka aralıksız hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.