AB ve BM'ye arabuluculuk çağrısı

AB ve BM'ye arabuluculuk çağrısı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'den AB heyetine: Erbil ile Bağdat arasında ciddi bir diyaloğun başlatılması için AB ve BM olumlu rol üstlenebilir.

A+A-

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, bağımsızlık referandumu sonrası Bağdat'la yaşadıkları krizde Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'e arabuluculuk çağrısı yaptı. Barzani, “Erbil ile Bağdat arasında ciddi bir diyaloğun başlatılması için AB ve BM olumlu rol üstlenebilir” dedi.

Rudaw'ın haberine göre, Neçirvan Barzani Erbil'de AB'nin yeni Irak Büyükelçisi Ramon Blecua ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Barzani görüşmede, ‘Kürdistan Bölgesi'nin referandumdan önce olduğu gibi şimdi de Bağdat'la ciddi bir diyalog arzu ettiğini' belirtti; “Hiçbir sorun şiddet ve gerginlikle çözülmez, tek çözüm yol diyalog ve karşılıklı anlayıştır” dedi.

Barzani, Birleşmiş Milletler (BM), AB ve uluslararası toplumun Erbil ile Bağdat arasında diyalog zeminin hazırlanması konusunda olumlu rol üstlenebileceğini kaydetti. Kürdistan Bölgesi Başbakanı, “Kürdistan halkı referandumla isteğini açıkladı. Şimdi, diyalog ve müzakerelerin yolundaki engeller kaldırılmalı ve bölgedeki istikrar korunmalı” dedi.

Ramon Blecua ise BM'nin gözetiminde Erbil ile Bağdat arasında ciddi bir diyalog başlatılmasını temennisinde bulunarak, “Bu açıdan uygun zeminin sağlanması için AB her türlü desteye hazır”ifadesini kullandı. (Kaynak: Rudaw)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.