Ağrı kesici yerine knesioptape bant

Ağrı kesici yerine knesioptape bant

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Uzman Fizyoterapist Güldem Yaşar, uzak doğu ülkelerinde yıllardır ağrı kesici ve tedavi edici olarak kullanılan Knesiotape bantlama yöntemi ile ağrıları iyileştiriyor.

A+A-
Knesiotape bantlama yöntemi ile ilgili eğitim aldığını belirten Yozgat Özel Şifa Hastanesi Uzman Fizyoterapist Güldem Yaşar, knesiotape bantlama yönteminin yaklaşık 25 yıldır, özellikle spor yaralanmaları, ağrı tedavisi ve fizik tedavi alanında kullanıldığını söyledi.

Knesiotape yönteminin vücutta kas ve eklemleri desteklerken, vücudun doğal iyileşme mekanizmasını hızlandırdığını ifade eden Fizyoterapist Yaşar, “Bu yöntem özellikle ortopedik ve nörolojik problemleri tedavi etmek için kullanılmaktadır. Uygulanan bölgedeki kasın fasiasına etki ederek kan dolaşımını artırır, böylece kas ve ekleme destek sağlar, ağrıyı azaltır, hareket genişliğini artırır. Kinesio bandı ülkemizde bu işin eğitimini almış uzmanlar ve fizyoterapistler kontrolünde uygulanmaktadır. Yani bu uygulamayı yapacak kişinin çok iyi anatomi bilgisi olması gerekmektedir. Çeşitli nedenlerden kaynaklanan bel, boyun ve sırt ağrısı, kas spraini, lenfödem, omuz problemleri, skar dokularda, priformis sendromunda yani kısacası tüm yumuşak doku ve eklemlerde hareket kısıtlaması yapmaksızın rahatlıkla kullanılabilir bir banttır” dedi.

Knesiotape bantlama yöntemini Yozgat"ta ilk defa Şifa Hastanesinde uygulamaya koyduklarını ifade eden Yaşar, “10-15 dakika gibi kısa bir sürede uygulama yapılabiliyor ve ağrı kesme noktasında çok etkilidir. Bu yöntem ağrının azaltılmasında, kas eklem gibi yapıların desteklenmesinde ve kas gücünün daha iyi kullanılması için uygulanmaktadır. Kinesiotape bantlama yönteminin hiç bir yan etkisi yoktur, fakat nadiren de olsa kaşıntı görülebilmektedir. Boyun, sırt, bel ağrısına neden olan mekanik sorunlar. Yumuşak doku ağrıları. Miyofasyal ağrı sendromu, bolgesel kas spazmları, kas iskelet sisteminde yumuşak doku travmaları, spor yaralanmaları, eklem burkulma ve zorlanmaları, postur bozuklukları, eklem instabiliteleri, skolyoz, bazı ortopedik cerrahi girişimler sonrası (artroplasti, bağ tamirleri vs), dejeneratif artrit, tendinit, bursit, plantar fasiit, epin kalkanei, inaktivite, immobilizasyona bağlı kas güçsüzlükleri, ayak deformiteleri (halluks valgus, çekic parmak vb.) shin splint, fiziksel aktive ve sportif faaliyet öncesi kas ve eklem çevresi dokularına destek vermek suretiyle koruyucu amaçla bu hastalıklar dışında koruyucu amaçla ya da nörolojik rahatsızlıklarda da kullanılmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır” diye konuştu. İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.