Almanya'dan Yüksekova'ya gelin

Almanya'dan Yüksekova'ya gelin

Yüksekova’da doğup, büyüyen Deniz Baygüneş (35), İstanbul'da çalışırken, tanıştığı Alman Burçin Geyik (32) ile memleketi Yüksekova'da dünya evine girdi.

A+A-

İSLAM DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic


Bölgenin gelenek ve göreneklerine göre yapılan düğünde, Alman gelinin akrabaları da yöresel kıyafetler giyerek, halay çekti.

İstanbul'a tatil için gelen Alman Hemşire Burçin Geyik ile Yüksekovalı gazeteci Deniz Baygüneş, 2016 yılında ortak arkadaş sayesinde tanıştı. Bir süre sonra sevgili olan çift, yaklaşık 2 yıllık beraberliğin ardından evlenme kararı aldı. Burçin Geyik ve Deniz Baygüneş, Yüksekova'da 2 gün 2 gece yapılan düğünle dünyaevine girdi. Düğüne Baygüneş'in yakınlarının yanı sıra Geyik'in yakınları da katıldı. Bölgenin gelenek ve göreneklerine göre yapılan düğünde, Alman gelinin akrabaları da yöresel kıyafetler giyerek, halaylar çekti.

Deniz Baygüneş, ortak arkadaşları sayesinde Burçin Geyik ile tanıştığını belirterek, "Kendisiyle tatil için İstanbul'a geldiğinde ortak bir arkadaş vesilesiyle tanıştığını ve arkadaş olduklarını söyledi. Baygüneş, “Yaklaşık 2 yıllık birlikteliğimizin ardından evlilik kararı aldık. Düğünümüzü memleketimde yapmaya karar verdik. Bundan sonra da Yüksekova'da yaşamaya devam edeceğiz ve çok mutluyuz. Ayrıca bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalarımıza minnet borçluyuz” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.