Amerikalı gençler sosyal medya bağımlısı

Amerikalı gençler sosyal medya bağımlısı

Son yapılan araştırmalar, ABD'deki gençlerin sosyal medyada günde 7 saatten fazla zaman geçirdiklerini ortaya koyuyor.

A+A-
Genç yaştaki çocuklar dahi ailelerine göre bilgisayar kullanımını daha iyi bildiklerinden yaptıklarını rahatlıkla gizleyebiliyorlar. Zira gençlerin yüzde 67'si internette ne yaptıklarını ailelerinden gizleyebildiklerini söylüyor.

Pew İnternet Araştırmaları şirketinin yaptığı araştırmaya göre Amerikalı gençlerin yüzde 93'ü Facebook hesabına sahip. Facebook kullanıcılarının ise yüzde 21'i en az günde 5 defa bu siteye giriş yapıyor.

Giderek yayılan sosyal medya tehlikesi bu ülkede yaşayan Türk aileler için de büyük endişe kaynağı olmuş durumda. Bu konuda başkent Wahington'da bir seminer veren Prof. Dr. Necmettin Mutlu, çocukları internetin zararlı alışkanlıklarından kurtarmanın ilk yolunun bu konuda geniş bir bilgiye sahip olmak olduğunu söylüyor.

ÇOCUĞUNUZA İNTERNETTE NE YAPTIĞINI SORUN

Ailelerin birçoğunun maalesef sosyal medya ve internet güvenliği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade eden Mutlu, düşman ile başa çıkılmasının düşmanı iyi tanımaktan geçtiğini ifade ediyor.

Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA) da konuşan Mutlu, çocukların interneti nasıl faydalı kullanacağı sık sık hatırlatılması gerektiğini vurguluyor. Mutlu alınabilecek tedbirleri ise şöyle ifade ediyor, "Çocuğunuzun internette ne yaptığını sorun ve dinleyin. İnterneti nasıl kullandığı konusunda yeterli bilgiye sahip olun. Sosyal medyada kullandıkları şifreleri bilmek ve bunları belirli aralıklarla kontrol etmek gerekiyor. Askeri uygulamalar yapmak doğru değil. Çocuklara internetin zararları düzgün bir şekilde anlatılmalı ikna edilmeli."

İNTERNET VE SOSYAL MEDYA UYUŞTURUCUDAN FARKLI DEĞİL

Birçok uzman internetin ve sosyal medyanın uygun kullanılması halinde insanların hayatını kolaylaştıran yararlı buluşlar olduğunu belirtiyor. Bu görüşlere işaret eden Mutlu, "Öncelikle internet ve sosyal medyanın kötü olmadığını söylemek gerekiyor. Bunlar iyi şeyler ancak uygun bir şekilde kullanılırsa. Aksi takdirde uyuşturucudan farkı olmadığı söylenilebilir."

Mutlu konuşmasının sonunda ailelerin çocuklarını internetten korumak için üç kuralın kesinlikle uygulanması gerektiğini ifade etti. Mutlu bu kuralları şöyle sıraladı; İnternette çocukları tehdit eden gelişmelerden haberdar olun. Çocuğunuzun interneti nasıl kullandığını bilin. Kesinlikle internet filtresi kullanın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.