Ana muhalefet partisi ifadesi kalkıyor

Ana muhalefet partisi ifadesi kalkıyor

Türkiye’nin 2019’da geçeceği yeni siyasi sisteme ilişkin hazırlıklar sürüyor. AK Parti, başkanlık sistemine geçiş amaçlı anayasa değişikliğine uyum için 6 seçim yasasını yeniden kaleme alıyor.

A+A-

 AK Parti hükümeti, 2019'da uygulanacak olan başkanlık sistemi için tüm yasalarda redaksiyon niteliğindeki ayıklama tasarısından sonra önemli bir çalışma daha başlattı. Siyasi Partiler Yasası, Seçimin Temel Hükümleri Yasası, Milletvekili Seçim Yasası, Mahalli İdareler Seçim Yasası, Cumhurbaşkanlığı Seçim Yasası ve Halkoylaması Yasası'nın tüm maddeleri tek tek taranarak, yeni sisteme uyarlanıyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, halen süren çalışmalarda, kesinleşen hükümlerin yanı sıra tartışılan başlıklar özetle şöyle:

TAVŞAN ADAY YOK: Her parti tek aday gösterecek. Bu, yedek aday veya ‘tavşan aday' adı verilen ve olağanüstü durumlarda, bu adayın devreye sokulması anlamına gelen ikinci bir aday gösterilmesini engelleyecek. Bu durumda, cumhurbaşkanı adaylarının seçime kadar geçen sürede vefatı veya seçimden çekilmeleri halinde partiler adaysız kalacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.