Azadiya Welat çalışanı Dursun son yolculuğuna uğurlandı

Azadiya Welat çalışanı Dursun son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği motosiklet kazası sonrası üç aydan bu yana tedavi gördüğü Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde dün yaşamını yitiren Azadiya Welat çalışanı Metin Dursun, kitlesel bir törenle toprağa verildi.

A+A-

Geçirdiği motosiklet kazası sonrası üç aydan bu yana tedavi gördüğü Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde dün yaşamını yitiren Azadiya Welat çalışanı Metin Dursun, kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Kızıltepe ilçesinde, 21 Ocak'ta geçirdiği motosiklet kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde üç aydır tedavi gören ancak yapılan tüm müdahalelerle rağmen yaşamını yitiren Azadiya Welat çalışanı Metin Dursun, son yolculuğuna uğurlandı. Yapılan otopsinin ardından Dursun'un cenazesi Amed'den Mardin'e götürüldü. Kent girişinde karşılanan Dursun'un cenazesi yüzlerce araçtan oluşan konvoyla Kızıltepe'nin Selamet (Hermıjdat) köyüne götürüldü. Yapılan törene, Dursun'un çalışma arkadaşları, DBP, HDP yöneticileri, MEYA-DER, KURDİ-DER, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce kişi katıldı. 

Köy girişinde ailesi ve yakınları tarafından karşılanan Dursun'un cenazesi, "Şehit namırın" sloganları eşliğinde omuzlara alınarak evine götürüldü. Kısa süre burada bekletilen cenaze başında yakılan ağıtlar duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Dursun'un cenazesi çalışma arkadaşlarının omuzlarında köy mezarlığına götürülerek burada dini vecibeleri yerine getirilerek toprağa verildi. 

Dursun'un defnedilmesinin ardından konuşan Azadiya Welat yazarı Hakkı Boltan, demokratik kurtuluş mücadelesinde basının önemli bir yerinin olduğunu dile getirdi. Dursun'un da bu mücadelede yer aldığını ve kısa bir sürede görevler üstlendiğini belirterek, "Dursun vermiş olduğu bu mücadele sırasında geçirmiş olduğu kaza sonrasında yaşamını yitirmiş ve Özgür Basın Şehitleri kervanına katılmıştır. Bizler onu hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman onun bıraktığı yerde devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi Özgür Basın Apê Musa'nın bizlere bırakmış olduğu bir mirastır. Verilen mücadele o yolda devam etmektedir. Metin arkadaşın verdiği mücadele de o zincirin bir parçası idi. Bizler o mücadeleyi hiçbir zaman yerde bırakmayacak devam edeceğiz. Yaşanan tüm gerçekliği bizler her zaman olduğu gibi yansıtmaya devam edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ailesine başsağlığı dileklerinde bulunulurken Dursun için köyü Selamet (Hermıjdat) köyünde taziye çadırı açıldı. ANF

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.