Bakan Soylu, Yüksekova'daki bayramlaşmaya katıldı

Bakan Soylu, Yüksekova'daki bayramlaşmaya katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ki bayramlaşma törenine katıldı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - Bakan soylu, Çukurca'da ki programının ardından öğle saatlerinde Yüksekova öğretmenevi bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Soylu ardından açıklamalarda bulunarak, “Bütün dünyaya bayramın ne olduğunu anlatmaya çalışarak geçiriyoruz” dedi.

“Nice bayramlara birlik içerisinde, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde yarına emin bir şekilde, inanç bir şekilde ulaşmayı nasip etsin” ifadelerini kullanan Soylu konuşmasına şu şekilde devam etti, ” Kıymetli Yüksekovalılar 30 gün Ramazan geçirdik. Bizim inancımız farklıdır, başka ülkelerin inancına benzemez. Bu bir ay özümüzü yeniden keşfetmeye çalıştık. İnsan nedir, nasıl mahlûktur, biz neyiz Cenabı Allah bize ne yüklemiştir. Bizden ne istiyor, niçin insan yaratılmışların en şereflisidir bunu yeniden hep birlikte bu ay içerisinde anlamaya, hissetmeye ve yaşamaya çalıştık” dedi.

“YÜKSEKOVA İL OLACAK”

Önümüzde ki dönemde Yüksekova İl olacak ve gelişmesine sizde hayret edeceksiniz diyen Soylu,” Cazibe merkezleri projemizde, yaklaşık şuana kadar 360 binin üzerinde doğu ve güneydoğuda yaşayan gencimizin hizmet alacağı özellikle Hakkâri'de tümüyle Yüksekova'da, tümüyle yaklaşık 7100 gencimize sadece bu projeden istihdam sağlanacak” dedi.

“YARINA UMUTLA BAKSINLAR İSTİYORUZ”

Soylu,” Her gün bu ülkede 5 vakit ezan okunuyor. O bize birliğimizi anlatıyor. Bu cennet coğrafya çok acılar çekti. Burayı kendine tabi etmek isteyenlere fırsat vermek istemiyoruz. Batıda ne varsa buralarda olsun istiyoruz. Yolların standartları yüksek olsun istiyoruz. Okullarda akıllı tahtalar olsun istiyoruz. İşsizlik düşsün ve evlatlarımız evlensinler, yarına umutla baksınlar istiyoruz. Özgürlüğümüz, hürriyetimiz kısıtlanmadan demokrasimize halel gelmeden bu ülkenin yarına güçlü adımlar atmasını istiyoruz" dedi.

Güçlü, dünyayı bilen bir liderimiz var şeklinde konuşmalarına devam eden Soylu, ”15 yıldır dünyanın ve gelişmiş ülkelerin haksızlıklarına rağmen milletin bir gram hakkını onlara teslim etmeyen bir liderimiz var. Bükemeyecekleri bileği öpecekler. Bu coğrafyadaki Kürt'ün, Çerkez'in, Arap'ın her birinin birlik ve beraberliğini bozamayacaklarını kabul edecekler. Dini bayramlarımızda, Kadir gecemizde, milli bayramlarımızda, her cuma günümüzde kuvvetimize kuvvet katıyoruz. Teröre hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.