''Berfo Ana'' Hayatını Kaybetti

''Berfo Ana'' Hayatını Kaybetti

Kayıp ailelerinin sembol ismi haline gelen Berfo Kırbayır, 105 yaşında hayatını kaybetti.

A+A-
Kayıp ailelerin sembol ismi haline gelen ve 12 Eylül davasında da çok konuşulan Berfo Ana, "son arzum" dediği kayıp oğlu Cemil Karabayır'ın mezarını göremeden vefat etti.

105 yaşındaki Berfo Ana, bugün hayatını kaybetti. Kayıp ailelerin sembol ismi haline gelen Berfo Ana, kayıp oğlu Cemil Karabayır'ın mezarını göremeden vefat etti.

TEK DİLEĞİ GERÇEK OLAMADI

Oğlu Cemil Karabayır, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında askerler tarafından götürülmüş ancak bir daha haber alınamamıştı. Berfu Ana, ilerleyen yaşına rağmen, kayıp annelerin verdiği bütün mücadelelere katılmıştı.

Kayıp yakınları ile birlikte Başbakan Erdoğan'la görüşen Berfo Ana "tek dileğim ölmeden oğlumun mezarını görebilmek" demiştİ.

"OĞLUMUN KEMİKLERİNİ ALANA KADAR ÖLMEYECEĞİM"

32 yıldır, oğlu Cemil gelir dışarıda kalır diye kapısını kapatmayan, tanımaz diye evini boyamayan Berfo Ana, "oğlumun mezarı bulunmadan, kemikleri verilmeden beni mezara koymayın" diye vasiyet etmişti.

Berfo Ana, 12 Eylül Askeri Darbesi'ne ilişkin davada da gündeme gelmişti. Dava sanıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın rahatsızlıkları nedeniyle gelmediği mahkemeye tam tamına 105 yaşındaki Berfo Ana ambulansla gelerek müdahil olmuş ve mücadelesine yaşına ve hastalıklarına rağmen devam etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.