Bulanık’ta karla mücadele çalışması

Bulanık’ta karla mücadele çalışması

Muş’un Bulanık Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışının ardından yol ve kaldırımları temizlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

A+A-

Son yılların en ağır kış şartlarının yaşandığı ilçede, belediye ekipleri çalışmalarına hız verdi. Yaklaşık bir haftadan beri etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle yoğun bir çalışma yürüten Bulanık Belediyesi ekipleri, hafta sonu gelen yağışla birlikte yeniden çalışmalarına ağırlık verdi. Araç ve yaya trafiğinde aksamalara neden olan kar kütlelerinin temizlenmesi için ekipler gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Toplanan kar yığınlarının kamyonlarla ilçe dışına taşındığını dile getiren Bulanık Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, kar temizleme çalışmasını yerinde inceledim. Amaçlarının vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek olduğunu ifade eden Uzan, bu yılki kış şartlarının çok ağır olduğunu ve bu nedenle ekiplerin bir aydır kar temizleme çalışması yürüttüklerini kaydetti. Uzan, “Kar yağışı ile birlikte tüm ekiplerimizi seferber ettik. Yaklaşık bir aydır karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yoğun kar yağışının ardından başlatmış olduğumuz çalışmalarla sürekli yolları açıyoruz. Ancak hafta sonu aralıksız yağan kar yağışı ile birlikte tüm bölgelerde yeni bir çalışma başlattık. Öncelikle ana güzergahların temizlenmesi için ekiplerimizi yönlendirdik. Şu anda mahalleler dâhil olmak üzere tüm yollarımızı açtık. Şimdi çarşı merkezinde biriken tonlarca karı kamyonlarla şehir dışına taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kar temizleme çalışmaları esnasında zabıta ekiplerinin anons ve uyarılarda bulunduğunu, ancak park eden araçların kaldırılmaması nedeniyle çalışmalarda zorluklar yaşadıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Uzan, “Karla mücadele çalışmalarımız sırasında yaşadığımız en büyük sorunlardan biri de yol kenarlarında rastgele park edilmiş araçlardır. Bir bölgede çalışma başlatmadan önce zabıta ekiplerimizi o yolda gerekli tedbiri alması için yönlendiriyoruz. Gerekli anons ve uyarılara rağmen bazen birkaç araç yüzünden saatlerce çalışmalarımız aksıyor. Bu konuda araç sahiplerinin anlayış göstermesini bekliyoruz. Bir araç yüzünden birçok vatandaşımıza hizmet götürmekte gecikiyoruz” dedi./İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.