Can Dündar'a saldırıda flaş gelişme!

Can Dündar'a saldırıda flaş gelişme!

Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın, adliye önünde silahlı saldırıya uğramasına ilişkin davada hakim, “kasten yaralamaya teşebbüs” suçundan tutuklu yargılanan sanık Murat Şahin’in tahliyesine karar verildi.

A+A-

Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın adliye önünde silahlı saldırıya uğramasına ilişkin 1'i tutuklu 3 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Murat Şahin cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanık Habip Ergün Celep ile birlikte şikayetçi Yağız Şenkal ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan müşteki Can Dündar'ı avukatları temsil etti.

Duruşmanın başlamasının ardından söz alan tutuklu sanık Murat Şahin'in avukatı, müvekkiline atılı suçlamanın alt ve üst sınırları değerlendirildiğinde ve infaz yasası da dikkate alındığında tutuklu kaldığı sürenin mağduriyetine sebebiyet vereceğini söyledi. Şahin'in avukatı bu nedenle sanık Şahin'in tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti. Sanık Ergün Celep ise iş adamı olduğunu belirterek mağdur olduğunu, bu nedenle beraatini talep ederken, Celep'in avukatı Can Dündar'ın duruşmaya gelerek müşteki sıfatıyla ifadesinin alınmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Şahin'in üzerine atılı suçlamanın niteliği ve delillerin büyük kısmının toplanmış olmasını dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma 15 Aralık 2016 tarihine ertelendi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.