Can kaybı 537'ye yükseldi

Can kaybı 537'ye yükseldi

Halepçe'deki 7.3 büyüklüğündeki deprem 7 ülkede hissedildi. İran'ın Kürt nüfusunun yoğunlukta olduğu Kirmanşah kentinde 530, Süleymaniye'de de 7 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı sayısı ise 8 bini geçti.

A+A-

Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nde meydana gelen depremin ardından can kaybı netleşmeye başladı. Merkezi Süleymaniye ve Halepçe olan 7.3 büyüklüğündeki deprem, İran'ın Kürt bölgesinde de yıkımlara neden oldu.

YARALI SAYISI 6 BİN

İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (İRNA), pazar günü yaşanan depremde 530 kişinin hayatını kaybettiğini, 7817 kişinin ise yaralı olduğunu duyurdu.

Ulusal Kriz Yönetim Örgütü Müdürü İsmail Neccar, yıkımın geniş bir bölgede meydana gelmesinden dolayı arama kurtarma çalışmalarının olumsuz etkilediğini belirtti. Neccar “Kasrı Şirin ve Serpulzihab'a bağlı köyler en çok hasarın meydana geldiği yerler. Yıkımın geniş bir bölgede meydana gelmesi arama kurtarma çalışmalarına olumsuz yansıyor. Bundan dolayı halkın bir kesimin eleştirilerine sebep oluyor” dedi.

AHMEDİNEJAD'IN YAPTIRDIĞI KONUTLAR

İran'da Kürt nüfusunun yoğun olduğu bölgedeki yıkımın büyük çoğunluğunun, eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad döneminde yoksullar için yaptırılan toplu konutlarda meydana geldiği belirtiliyor.

Süleymaniye'de ise deprem nedeniyle 7 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 330 kişi de yaralandı./GazeteDuvar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.