Cenazeden dönenlere saldırı: 65 kişi öldü

Cenazeden dönenlere saldırı: 65 kişi öldü

Nijerya hafta sonunda, son yıllarda en çok sivil kayıp verilen saldırıya sahne oldu. Bir cenazeden dönen grubun hedef alındığı saldırıda 65 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Afrika ülkesi Nijerya'da bir cenazeden dönenlerin hedef alındığı saldırıda en az 65 kişi yaşamını yitirdi. Ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen saldırıyı üstlenen olmadı. Yetkililerin radikal İslamcı Boko Haram ve IŞİD'in Nijerya kolu ISWA'dan (Batı Afrika'daki İslam Devleti) şüphelendiği belirtildi.

Yerel hükümet yetkilisi Muhammed Bulama'nın açıklamasına göre, saldırganlar ilk olarak cenazeden dönen gruptan 21 kişiyi öldürdü. Gruptakiler saldırıya karşı koymak için harekete geçince, 44 kişi daha hayatını kaybetti.

Çok sayıda yaralı olduğu ve ölü sayısının artabileceği açıklandı.Görgü tanıkları silahlı militanların cenazeden dönenlere motosikletler ve minibüsler üzerinden ateş açtığını anlattı. Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari ise saldırıyı kınarken, sorumluların yakalanması için orduyu görevlendirdiğini açıkladı. Ordu ise açıklama yapmadı.

Borno eyaleti, Nijerya'da Boko Haram ve ISWA şiddetinin en çok yoğunlaştığı nokta olarak biliniyor. Bölgede yaklaşık 10 yıldır devam eden saldırılarda binlerce kişi yaşamını yitirdi, milyonlarcası evlerini terk etmek zorunda kaldı. Nijerya hükümeti bu iki örgütün büyük ölçüde yenilgiye uğratıldığını savunsa da sivil ve askeri hedeflere düzenlenen saldırılar devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.