CHP Hakkari Adayı Belli Oldu

CHP Hakkari Adayı Belli Oldu

CHP'nin 18 saatlık Parti Meclisi (PM) sonrası bugüne kadar açıklanmamış olan belediye başkan adayları kesinleşti.

A+A-

CHP'de adayları belirlemek için yapılan Parti Meclisi toplantısı sabaha karşı sona erdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 145 belediye başkan adayını açıkladı.

Buna göre İzmir Büyükşehir'de Tunç Soyer, Kırklareli'nde Tuna Soykan, Hakkari'de Metin Koparan, Rize'de Ayhan Akyüz, Zonguldak'ta Şenol Şanal'ın aday oldu.

BUCAK LİSTEDE YOK

Şanlıurfa'da MHP'den Siverek Belediye Başkan Adayı olan ve rakiplerini tehdit eden Fatih Mehmet Bucak'ın CHP'ye geçtiği öne sürülmüştü. Ancak Bucak ismi listede yer almadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki 18 saatlik PM'de, İstanbul ve İzmir ilçe adaylarının oylanmasında uzun tartışmalar yaşandı, üç kez toplantıya ara verildi. PM'ye sunulan bazı belediye başkan adaylarına itirazda bulunduğu öğrenildi. Yaşanan tartışmalar nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da önce istifasını duyurdu, ardından ikinci bir açıklamayla il örgütü ve partiden gelen ısrar nedeniyle görevine devam edeceğini duyurdu. Yaşanan tartışmalar üzerine bazı PM üyelerinin kapalı oylama talebinde bulunduğu, bu doğrultu da çok sayıda ilçenin adayının kapalı oylama yöntemiyle belirlendiği öğrenildi.

Habertürk'te yer alan kulis bilgisine göre CHP MYK listesinde İzmir Bayraklı adayı olarak geçen Cevat Durak ve Buca'da Aydoğan Hepdemirgil'in ismi Parti Meclisi'nden çıkamadı. Şişli Belediye Başkan Adayı olarak CHP Merkez Yönetim Kurulundan (MYK) geçen Fidan Aslan Eroğlu isminin ise Parti Meclisinde geri çekildiği kaydedildi.

BODRUM'A ONAY ÇIKMADI

PM'nin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un adaylığına da onay vermediği ifade edildi. PM'nin onayından geçemeyen yerler, yeni yerlerle beraber gelecek Parti Meclisi toplantısında tekrar değerlendirilecek.

PARTİ SÖZCÜSÜ SEYİT TORUN'DAN AÇIKLAMA

Parti Meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun “İstanbul'da 30 ilçe adayımızı belirledik. Bu zamanda toplamda 842 belediye başkan adayını açıkladık. Parti Meclisimizi tüm çalışmamalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta kalan tüm belediye başkan adaylarımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Adaylarımız vatandaşlarımızla buluştukça görülüyor ki, artık birçok büyükşehirde, ilde, ilçede CHP'li belediyeleri göreceğiz. Biz adaylarımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Kendi yurttaşlarına hizmet etmek için heyecanla sahadalar. İnşallah 31 Mart akşamı birçok şehrimizi ilçemizi hizmet edecek olmanın gururunu yaşayacağız” dedi.

Torun, Canan Kaftancıoğlu'nun istifasıyla ilgili olarak ise “Bize ulaşan bir şey yok. Kaftancıoğlu görevine devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.