Duman ailesi yardım bekliyor

Duman ailesi yardım bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Duman ailesin çocuklarını okutabilmek için yardım bekliyor.

A+A-

Yüksekova'nın Esentepe Mahallesinde yaşayan Çiğdem Duman adlı kadın hem hayata tutunmak hem de çocuklarını okutabilmenin mücadelesini veriyor.

Eşi cezaevinde olan Çiğdem Duman, 5 çocuğu ile kiralık bir evde yaşam mücadelesini veriyor. Kiralarını ödemeyen anne Duman çocukları ile kayın pederinin yanına yerleşti. Evde çalışacak kimseleri olmadıkları için büyük sıkıntılar çeken aile yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

‘TEK İSTEĞİ ÇOCUKLARINI OKUTMAK'

Çocuklarıyla yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Duman, en büyük isteğinin onların eğitiminin sağlanması olduğunu belirtti. Çocuklarının zaman zaman kendisinden isteklerde bulunduğunu fakat para olmadığı için bu isteklere cevap veremediğinden derin bir üzüntü yaşadığını dile getiren anne Çiğdem Duman,  “para olursa hem çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayabileceğim hem de onların eğitimlerinin tammalarım” şeklinde konuştu.

‘KALEMSİZ, DEFTERSİZ OKULA GİDİYORUZ'

4 sınıf öğrencisi olan Mercan Duman ise babasının 2 yıldır cezaevinde olduğu için doğru dürüst kendilerine bir şeyler almadıklarını belirterek tek istediğim okuyup öğretmen olup ailemi bu dertten kurtarmak olduğunu söyledi.  Okula kalemsiz deftersiz gittiğini belirten minik mercan, “yaşıtlarımın herşeyi var benim ve kardeşlerimin yok” Dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.