Ebolanın yayılma hızı düşmeye devam ediyor

Ebolanın yayılma hızı düşmeye devam ediyor

Batı Afrika’da bir yılı aşkın süredir devam eden ebola salgınıyla mücadelede iyimser haberler geliyor. Geçtiğimiz hafta virüse yakalananların sayısı son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

A+A-

Batı Afrika'da bir yılı aşkın süredir devam eden ebola salgınıyla mücadelede iyimser haberler geliyor. Geçtiğimiz hafta virüse yakalananların sayısı son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Liberya, Sierra Leone ve Gine'de 10 bini aşkın kişinin yaşamına mal olan virüse ilişkin 5 Nisan'a kadarki bir haftalık verilerin ele alındığı son bilançoyu yayınladı. Buna göre, Liberya'da yeni vaka tespit edilmezken, Gine'de 21 ve Sierra Leone'de 9 yeni vaka kaydedildi.

Bir haftada 30 yeni vaka ile ebolanın yayılmaya başladığı 2014 Mart ayından bu yanaki en düşük rakamların tespit edildiği kaydedilen WHO bilançosunda, son üç haftada yeni ebola vakalarındaki düşüşün devam ettiği vurgulandı.

WHO bilançosuna göre, ebola virüsüne yakalanan kişilerin toplam sayısı 25 bin 515'e yükseldi. Bu kişilerden 10 bin 572'si ise yaşamını yitirdi.

İlk kez 1976 yılında tespit edilen ebola virüsü bugüne kadar onlarca salgında binlerce kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Ebola virüsünün henüz kesin bir tedavisi bulunmazken, halen devam eden salgın bugüne kadarki en ölümcül ebola salgını olarak kayıtlara geçti. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.