Felçli köpeğin kafasını kesti

Felçli köpeğin kafasını kesti

Ermenek Mahallesi'nde felçli olan bir köpek, kafası kesilmiş halde bulundu. Antalya Hayvan Dostları Koruma Derneği olayla ilgili polise şikayetçi oldu.

A+A-
Ermenek Mahallesi'nde yaşayan bir kadının yaklaşık 1.5 yıldır sokakta baktığı köpek, çoğunluğu Almanlara ait inşaat halindeki bir sitede kafası kesilmiş olarak bulundu. Olay, Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü'ne ihbar edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kafası kesik köpeği 'nekropsi' yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kepez'deki hayvan barınağındaki laboratuvara götürdü. Barınak yetkilileri öldürülme şeklinin dokuları uygunsa nekropsi sonrasında rapor edileceğini açıkladı.

'VAHŞET, ANLATILIR GİBİ DEĞİL'

İhbar üzerine Ermenek'teki olay yerine giden Antalya Hayvan Dostları Koruma Derneği Başkanı Jale Ünsal, olayı 'vahşet' olarak niteleyerek anlatılır gibi olmadığını söyledi. Ünsal, boynundan kesilen köpeğin kafasının sadece derinin tuttuğunu anlattı. Köpeğin öldürülmesine ilişkin suçluların bulunması ve cezalandırılması için Demircikara Polis Merkezi'ne şikayette bulunan Jale Ünsal, şöyle konuştu:

"Bu köpeğe 1.5 yıldır sokakta bakan bir kadın, Almanların ağırlıklı yaşadığı sitenin bahçevanının el arabasıyla bir şey götürdüğünü görmüş. El arabasından kuyruk sallanıyormuş. Bahçevan gittikten sonra gidiyor ve 1.5 yıldır sokakta baktığı köpeği görüyor. Köpeğin beline 10 gün önce kürekle vurulmuş. Köpek bu yüzden felç kalmış. Bahçevanlar sitede yaşayan bir Alman'ın bahçevanlara, köpeği alıp götürmelerini söylediğini; bahçevanlar, 'Bu yüzden aldık, götürdük, emir kuluyuz' falan dediler. Buralarda bir cani var. Geçen sene de 10 kadar kediyi zehirleyerek öldürmüşlerdi. Köpek felçli, kıpırdayamıyor. Bu haldeyken kafasını kesmişler. Bunu yapan insan olamaz. Felçli bir hayvanı nasıl kestiniz?" 

Bu tür olaylara karşın duyarsız kalınmaması çağrısında da bulunan Jale Ünsal, suçlunun bulunup cezalandırılmasını istediklerini sözlerine ekledi. DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.