Goran lideri Mustafa toprağa verildi

Goran lideri Mustafa toprağa verildi

Goran Hareketi'nin lideri Mustafa toprağa verildi. Törene çok sayıda Kürt siyasetçi katıldı.

A+A-

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin üçüncü büyük partisi olan Goran (Değişim) Hareketi'nin dün hayatını kaybeden lideri Newşîrwan Mustafa defnenildi. Mustafa Süleymaniye'de, evinin bulunduğu Gırdi Zergete'de toprağa verildi.

73 yaşında hayatını kaybeden Mustafa'nın cenazesinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu), Kürdistan Topluluk Partisi (Komel) ve Goran Hareketi'den yetkililer konuşma yaptı. Törende Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar Hakim de konuştu.

goran1

NEWŞÎRWAN MUSTAFA KİMDİR?

1944 yılında Süleymaniye'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Süleymaniye'de tamamladı. 1967 yılında Bağdat Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 70'li yılların başında Avusturya'da yüksek lisans yaptı. 1960'larda siyasete giren Newşîrwan Mustafa Kürdistan Öğrenciler Birliği'ni kurdu. 1963-64 yıllarında birliğin yönetim kuruluna girdi. 1967'de Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Süleymaniye İl Teşkilatı üyesi oldu. 1969'da Rızgari dergisinin imtiyaz sahibi olan Newşîrwan Mustafa, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (YNK) kurucu üyelerinden biriydi. Emekçiler Derneği Sekreterliği görevinde bulundu. 2006 yılına kadar YNK Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Sonra partideki görevlerinden ayrıldı. 2009 yılında Değişim Hareketi (Goran) isimli partiyi kurdu. Siyaset, edebiyat ve tarih üzerine birçok kitabı bulunan Mustafa'nın 1981 yılında evlendiği eşi Şule Ali 17 Mart 2017'de hayatını kaybetti. Mustafa, Londra'da tedavisi sürdüğü için cenaze törenine katılamadı. Mustafa'nın Nıma, Çiya ve Çıra isminde 3 çocuğu var. (Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.