HDP'den açıklama: Eşbaşkan iki ay önce 'vekaleten' seçildi

HDP'den açıklama: Eşbaşkan iki ay önce 'vekaleten' seçildi

HDP'den yapılan açıklamada Serpil Kemalbay'ın iki ay önce Eş Genel Başkan Vekili olarak atandığı duyurularak, bugün yapılan toplantıda bu konuda yeni bir karar alınmadığı belirtildi.

A+A-

HDP'den yapılan açıklamada kongreye kadar görevde kalacak yeni eşbaşkanın Serpil Kemalbay olacağı yönündeki haberler yalanlandı.

Dihaber'de yayınlanan Serpil Kemal'ın yeni eşbaşkan olduğu yönündeki haberlerle ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Bazı dijital medya ve sosyal medya organlarında şu anda sürmekte olan HDP Merkez Yürütme Kurulu ve Meclis Grubu'nun ortak toplantısına ilişkin ‘HDP Eş Genel Başkanını seçti' haberi hiçbir unsuru ile gerçeği yansıtmamaktadır.

Eş Genel Başkan Yardımcımız Serpil Kemalbay, 12 Mart 2017 tarihinde, yani bundan yaklaşık iki ay önce yapılan Parti Meclisi toplantısında zorunlu ve hukuki sebeplerden dolayı Eş Genel Başkan Vekili olarak atanmıştır. Bu görevi 20 Mayıs 2017 tarihine kadar da sürdürecektir.

HDP, 20 Mayıs 2017 tarihinde, yani 2 hafta sonra yapılacak olan 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Eş Genel Başkanlarını, Parti Meclisi'ni, Merkez Disiplin Kurulu'nu ve Uzlaştırma Kurulu'nu seçecektir. Şu anda sürmekte olan toplantının gündeminde bu konu yoktur.” (gazeteduvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.