HDP elektrik ve GSM sorunlarını sordu

HDP elektrik ve GSM sorunlarını sordu

HDP, Diyarbakır’da yaşanan elektrik kesintileri ve GSM sorunlarına ilişkin soru önergesi verdi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır ilçelerinde yaşanan elektrik ve GSM operatörlerinin kesilme nedenlerini İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün yazılı olarak yanıtlaması talebi ile Meclis'e soru önergesi verdi.

Uca, önergesinde 18 Ağustos da yaşanan şiddetli çatışmalarda GSM operatörleri ve internet erişimini engellenildiği, ayrıca iki gün boyunca çatışmaların sürdüğü ilçeye STK temsilcileri ve gazetecilerin girişine izin verilmediği hatırlatılarak, ilçelerde sürekli yaşanan elektrik ve su kesintilerinin, internet ve telefon erişiminin engellenmesi ilçelerde günlük hayatı felç ettiğini belirtti.

Uca, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'e şu soruları sordu:

* 18 Ağustos Salıgünü Diyarbakır'ın (Farqîn) Silvan ilçesindeki elektrik kesintilerinin sebebi nedir?

* Bu kesintilerin olması yönünde verilmiş bir mahkeme kararı mevcut mudur? Bu yönlü alınmış bir karar mevcut ise hangi mahkemece, ne gerekçe ile verilmiştir? Bu karar hangi yerler ve zaman dilimleri için alınmıştır?

* Bu yönlü bir karar varsa, söz konusu kararın alınmasında enerji bakanı Taner Yıldız'ın “üç gün elektriksiz kalsınlar HDP'ye verilen emanet oylar ortadan kalkar” şeklindeki ifadesi etkili olmuş mudur?

* 18 Ağustos Salı günü çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Farqîn (Silvan) ilçesinde elektrik, su, internet ve GSM operatörlerinin aynı anda kesilip yurttaşların bu hizmetlerden mahrum bırakılması psikolojik savaş konseptinin bir parçası mıdır?

* Yine Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp ve Lice'de yaşanan internet ve bütün GSM operatörlerinin kesilmesi yönünde verilmiş bir mahkeme kararı var mıdır? Böyle bi bir karar mevcut ise bunun gerekçesi nedir? Bu yönlü alınmış bir karar varsa bu engellemelerin ne zaman kalkacağına dair tarih belirtilmiş midir?

* Bu yönlü alınmış bir karar varsa GSM operatörlerine (Turkcell, Vodafone, Avea)bildirilmiş midir?İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.