Hindi Satarak Geçimini Sağlıyor

Hindi Satarak Geçimini Sağlıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde cadde üzerinde kurduğu tezgahla hindi satarak geçimini sağlayan Vardar ailesinin durumu yürek burkuyor.

A+A-
MUSA DÜZENCİ - GÖKHAN YILDIZ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova İpek yolu üzerinde -30"lara düşen soğuk havaya rağmen seyyar tezgah kuran Halis Vardar isimli vatandaş, durumunun iyi olmaması nedeni ile köylerden getirdiği hindileri satarak Diyaliz hastası babasına ve 14 Nüfuslu aileye bakmaya çalışıyor. Günlük 2-3 hindi sattığını söyleyen Vardar: “5 yıldır bu işi yapıyorum ve köylerde getirdiğim hindi, tavuk ve horozları satarak aileme ve hasta babama bakıyorum. Bazı günlerde hiç satış olmuyor ama yinede Allah"a şükür aileme bakacak kadar para kazanıyorum"" dedi.

BABAM DİYALİZ HASTASI

Babasının böbrek hastası olduğunu belirten Halis Vardar: “Babam"da böbrek yetmezliği hastalığı var ve biz evde 14 kişi kalıyoruz. Babamı hafta"da bir gün hastalığından dolayı hastaneye götürmek zorundayım, bu işi yaparak ailemin ev ihtiyaçlarını karşılıyorum, keşke Yüksekova iş adamları batı"ya değil de kendi memleketlerine yatırım yapsalar biz ve bizim gibi aileler temiz bir iş yapıp para kazanırlar. Burada hiç iş imkânımız yok, bizde bu işi yapmak zorunda kalıyoruz"" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.