İran Trump'u tehdit etti

İran Trump'u tehdit etti

Devrim Muhafızları'ndan ABD'ye: 'Hata yapmayın, başınıza füze yağar!'

A+A-

GazeteDuvar'da yer alan habere göre; İran'la ABD'deki Donald Trump yönetimi arasındaki yeni gerilimde Devrim Muhafızları'ndan da bir çıkış geldi. İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, “Düşmanlarımız en ufak bir hata yaparsa, kükreyen füzeleri başlarına yağdırırız” dedi.

GERİLİM NEDEN TIRMANDI?

Trump, seçim kampanyası sırasında selefi Barack Obama'nın Tahran'la yaptığı nükleer anlaşmayı sık sık eleştirerek İran'a karşı korku yaymıştı. Tahran'ın geçen hafta sonu yaptığı balistik füze denemesinin ardından da önce Twitter'dan “İran ateşle oynuyor” mesajını atmış, ardından da ülkeye yeni yaptırım kararları açıklanmıştı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise füzelerini meşru savunma amaçlı kullanacaklarını vurgulamış ve Tahran yönetimi terörü destekledikleri gerekçesiyle bir dizi Amerikalıya ve Amerikan şirketine yaptırım misillemesinde bulunmuştu. Bu sabah da, İran'ın bir askeri tatbikat yaptığı haberi gelmişti.

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ'

İşte bu gerilimde, Devrim Muhafızları ilk kez sahneye çıktı. Füze ve radar sistemlerinin denendiği tatbikatın ardından konuşan Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, “İran'ın güvenliğini korumak için gece gündüz çalışıyoruz. Düşmanlarımız en ufak bir hata yaparsa, kükreyen füzelerimiz kafalarına düşer” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.