Kapalı Köy Yolları Açıldı

Kapalı Köy Yolları Açıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı bazı kapalı köy yollarının açılması için Yüksekova il özel idare karla mücadele ekipleri seferber olup gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

MUSA DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova"da geçtiğimiz günlerde yağan kar yağışı ve aşırı tipi nedeni ile kapanan köy yollarının açılması için Yüksekova il özel idare karla mücadele ekipleri gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Her bölge"de çalışmalarını sürdüren ekip vatandaşların zor durumda kalmamaları ve ihtiyaçlarını giderilebilmeleri için başlattıkları çalışmalar il özel idare Şefi Fehmi Karaduman gözetiminde yapılıyor.

Yüksekova"ya bağlı ve yaklaşık 40 km. uzaklıkta bulunan Yeniışık köyünün yolu yağan kar yağışı ve aşırı tipi nedeni ile kapanması sonucu köy yolunda çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma üç gün boyunca gece gündüz devam etti.

Köy Sakini Musa Dilce," Görüyorsunuz ne kadar kar yağmış evlerimiz görünmüyor karın altında kaldı, Hastamız var çok perişanız imkânımız yoktur, ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz yürüyerek merkeze gidemiyoruz" dedi.



Yeniışık Köyü Muhtarı Faruk İpek,""Yaklaşık bir haftadır kar yağıyor ve hafta"da yollarımız iki üç sefer açılıyor buna rağmen yollarımız tekrar kapanıyor. Tüm yetkili arkadaşlara da teşekkür ediyorum, üç gündür yollardayız iki gün daha devam edeceğiz inşallah bitireceğiz yolumuzu, herhangi bir sıkıntımız da yok. Bütün Yüksekova il özel idare karla mücadele ekiplerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Köy Sakini Selim Dilce, Yollarımızın açılabilmesi için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Kaç gündür yolların kapalı olmasından dolayı ne gelen var ne giden, yollarımız yoğun yağıştan dolayı genelde kapalı oluyor. Açıldıktan sonra da hemen kapanıyor. Koyun yemimiz bitmiş durumda. Bu sene kış şartlarında dolayı sıkıntı çekiyoruz, yollarımızı açan Köy hizmetlerine teşekkür ve şükran borçluyuz." dedi.



Kepçe Operatörü Recep Yılmaz, "Çetin şartlar altında çalışıyoruz, yoğun kar yağışı var burada, gördüğünüz gibi her şey göz önünde, üç gündür gece gündüz çalışıyoruz. Kışın başlangıcından beridir bu sıkıntıları yaşıyoruz sadece ben değil bütün arkadaşlarım dâhil. Vatandaşa hizmet götürebilmek, onların mağdur olmamalarını sağlamak, ihtiyaçları olan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz."dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.