Karamollaoğlu: Bir zamanlar 1 milyon lira varmış

Karamollaoğlu: Bir zamanlar 1 milyon lira varmış

Karamollaoğlu, Erdoğan'ın 'Tuvalete 1 milyon liraya gidiyorduk, nasıldı o günler. 6 sıfırı attık, 1 milyonluk tuvalet 1 liraya düştü' sözlerini eleştirdi. SP lideri 'Size bir fıkra anlatayım mı?' diye başladığı mesajında liranın alım gücünde yaşanan düşüş

A+A-

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarlarının başarısını anlatırken liradan 6 sıfır atılmasını örnek göstermesini eleştirdi.

Erdoğan, AK Parti'nin hafta sonu yapılan Giresun İl Kongresi'nde “Tuvalete 1 milyon liraya gidiyorduk, nasıldı o günler. 6 sıfırı attık, 1 milyonluk tuvalet 1 liraya düştü. Mesele bu” demişti.

Karamollaoğlu, Erdoğan'ın bu sözlerini Twitter hesabından eleştirdi. Saadet lideri şu mesajları paylaştı:

“Size bir fıkra anlatayım mı? Bir zamanlar 1 milyon lira varmış. Sonra 6 sıfır atılmış, 1 milyon olmuş 1 lira. Peki, sonra ne olmuş? O zamanlar 1 milyon lira ile 78 gram et alınabiliyormuş. Şimdinin 1 lirası ile 25 gram! O zamanlar 1 milyon lira ile 680 gram süt alınabiliyormuş. Şimdinin 1 lirası ile 259 gram! 1 milyon lira ile 203 gram peynir alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 43 gram! O zamanlar 1 milyon lira ile 10 adet yumurta alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 2 adet! 1 milyon lira ile 406 gram nohut alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 79 gram! Eskiden çay simit hesabı yapıyorlardı, şimdi tuvalet… Görüyorsunuz…  Anlatmaya gerek yok…  Nereden nereye…”(Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.