Karatay'dan yaza dair önemli tavsiyeler

Karatay'dan yaza dair önemli tavsiyeler

Yazın nasıl beslenmeliyiz, hangi besinleri daha çok tüketmeliyiz?

A+A-
Samanyolu Haber Televizyonu'nda Güncel Durum programına konuk olan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, yazın nasıl beslenmemiz gerektiğini anlatırken çok önemli tavsiyelerde bulundu.

Yıllarca söylenenin aksine ezber bozan bir beslenme programı öneren Karatay "Hastalıkların hepsinin değişik belirtilerle çıkmasının tek bir sebebi var o da yüksek miktarda şeker tüketilmesi." diye konuştu. Yağların kilo aldırdığı bilgisinin aksine sağlıklı yağların kilo verdirdiğinin altını çizen Karatay, "Türk toplumu olarak şekere çok düşkünüz halbuki şekere ihtiyacımız yok. İnsan vücudunun günlük sadece 5 gr şekere ihtiyacı var o da bir çay şekeri yapıyor. Ama bizim insanımız akşama kadar bardak bardak içtiği her çaya iki üç şeker birden atıyor." dedi.

YAZA SAĞLIKLI GİRMEK İSTİYORSANIZ..

Yaza sağlıklı girmek istiyorsak bol bol su içmemiz gerektiğini tavsiye eden Karatay, bahar alerjisinin en büyük sebeplerinden birinin vücutta sağlıklı gıdaların bulunamaması ve insülin yüksekliği olduğunu açıklı

Bugüne kadar söylendiğinin tam tersi olarak kişilerin kahvaltıda günlük 20-30 zeytin tüketebileceğini, avuç avuç fındık-fıstık tüketebileceğini söyleyen karatay, doyana kadar sağlıklı yağlardan tüketilmesi gerektiğini, ancak pişirirken bu besinlerin doğallığını bozmamaya dikkat etmek gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.