MEB'in soruşturmasında 153 sahte öğretmen yakalandı

MEB'in soruşturmasında 153 sahte öğretmen yakalandı

Sahte diplomayla memur olan Ayşe S.’nin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. MEB tarafından sahte diplomalı 153 öğretmen tespit edildi.

A+A-

Habertürk'ün gündeme getirdiği Ayşe S.'nin sınav sonuç belgesinde tahrifat yaparak Sağlık Bakanlığı'nda memur olması, gözlerin kamuda işe girişte sahte belgelere ve diplomalara çevrilmesine yol açtı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), diploması sahte olduğu belirlenen 153 öğretmeni meslekten çıkartırken, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 22 kurumla protokol imzalayıp ülke genelinde 8 milyon üniversite mezununun diploma bilgilerinin sorgulanmasına olanak sağladı.

YÖK, SORGULAMA İÇİN 22 KURUMA İZİN VERDİ

Sahte diplomalar, kamu kurumlarının kullanımına açılan “Yükseköğretim Mezun Doğrulama ve Sorgulama Sistemi” üzerinden tespit ediliyor. YÖK'ün geliştirdiği sisteme üniversiteler tarafından diploma bilgileri girilen mezun sayısı ise 8 milyonu buldu. YÖK, protokol yapılan 22 kuruma verdiği giriş izni ile diploma mezuniyet bilgilerinin kontrol edilmesini sağladı. TC kimlik numarası üniversitelerde 2003-2004 yıllarında kullanılmaya başlandığı için bu tarihten önce mezun olanların bilgilerinin toplanmasında zorluk yaşanıyor. Buna rağmen sistemde en eski mezuniyet yılı 1963 olarak yer alıyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.