Mesai saatleri değişti

Mesai saatleri değişti

İçişleri Bakanlığı, yeni kimlik kartlarının dağıtılmasında yaşanan yoğunluk nedeniyle ilçe nüfus müdürlüklerinde mesai saatleri değiştirildi.

A+A-

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 2 Ocak'ta başlayan ve yeni kimlik kartlarının dağıtımındaki yoğunluk nedeniyle mesai saatleri değişti. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ‘Alo 199' hattından randevu alınmadan doğrudan ilçe nüfus müdürlüklerine gidilmesi nedeniyle uzun beklemeler yaşandığı belirtildi. Açıklamada, “Vatandaşlarımızın elinde varolan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir. Doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olması gibi, değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında, ‘Geçici Kimlik Belgesi' düzenlenmektedir. YGS'ye girecek öğrenciler başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımız, gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni kimliklerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle; sınava giriş, pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.”

Açıklamada ayrıca yoğunluk nedeniyle mesai saatlerinin yeniden düzenlendiği ve mesai saatlerinin hafta içi saat 19.00'a kadar uzatıldığı, cumartesi ve pazar günleri de saat 09.00-17.00 saatleri arasında başvuru alınmaya devam edileceği belirtildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.